REDATELJICA JASMILA ŽBANIĆ HRVATSKOM PREMIJERU "MILANOVIĆU MARŠ KUĆI"

12.02.2014. 13:47:00

REDATELJICA-JASMILA-ZBANIC-HRVATSKOM-PREMIJERU-MILANOVICU-MARS-KUCI_article

Redateljica Jasmila Žbanić dala je intervju za portal H-Alter u kojem je komentirala prosvjede u BiH te dolazak hrvatskog premijera Zorana Milanovića u Mostar. Milanović je došao u Mostar, a ne u Tuzlu! Domaćin mu je bio predsjednik HDZ-a, poznat kao jedan od najvećih lopova protiv kojih se demonstranti bore!?! Kad god je Hrvatska u Bosni smirivala situaciju, a za svoje saveznike imala nacionaliste i mafiju, građani su patili, a zemlja bila rasturena! MILANOVIĆU, MARŠ KUĆI !!! Istodobno, tijekom gostovanja na dnevniku Federalne televizije (FTV) predsjedavajući Predsjedništva BiHŽeljko Komšić rekao je da ne zna razlog posjeta hrvatskog premijera Zorana Milanovića Mostaru, kao ni razlog održavanja sastanka prvog potpredsjednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića sa predsjednikom Republike Srpske, Miloradom Dodikom u Beogradu. On je otkrio da čak nije bio ni obaviješten o posjeti Milanovića, te da je to saznao od novinara. - Ono što je loše je da Sarajevo nije bilo obavješteno o dolasku premijera Milanovića. Ipak je premijer susjedne države, trebao se javiti, ako ništa drugo uobičajenim diplomatskim putem. Ja to nisam znao, saznao sam od novinara, izjavio je Komšić. - Premijer susjedne države bi trebao ipak doći u glavni grad države. Poštujem ja njegovu ustavnu obavezu i sve poštujem, ali poruka treba biti upućena svim građanima BiH, a ne samo jednom dijelu građana BiH. Lijepo je ovu čuti i hvala na podršci, ali mislim da je podrška u tom smislu jača i glasnija bila iz Sarajeva, rekao je Komšić. Podsjetimo, na upit zašto je došao u Mostar, a ne u Sarajevo, Milanović je odgovorio: "zato što je bliže" te dodao da je Mostar jedina izrazito miješana dvonacionalna sredina u kojoj su se dogodili neredi, što ima, kako se izrazio, svoju težinu i opasnost. - Dobro je što su se ljudi u Mostaru suzdržali i nisu reagirali, dodao je. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.