Rojs će proslaviti Oluju na slobodi, odgođen mu je zatvor

01.08.2017. 09:44:57

'Vjerujem u Boga, istinu i pravdu, istina je na mojoj strani i svi suci ove države ne mogu mi ništa', rekao je Ljubo Ćesić Rojs za Direktno koji se na izdržavanje kazne trebao prijaviti danas Iako je bilo najavljeno da će Ljubo Ćesić Rojs 31. srpnja ići na izdržavanje kazne od godinu dana te državi vratiti 3,2 milijuna kuna jer je kao pomoćnik ministra obrane otpisao Hrvatskom dragovoljcu tri milijuna kuna duga, Direktno ekskluzivno doznaje da se general treba javiti tek iza blagdana Velike Gospe, što je i sam potvrdio u razgovoru za Direktno.
Podsjetimo, Ljubo Ćesić Rojs proglašen je krivim jer je kao pomoćnik ministra obrane i načelnik Sektora za gospodarenje MORH-a otpisao Hrvatskom dragovoljcu tri milijuna kuna duga, a klubovima iz Hrvatske i BiH omogućio besplatno korištenje ugostiteljskih objekata MORH-a. Ministarstvo pravosuđa mu je nakon donošenja pravomoćne presude naložilo da se 31. srpnja mora javiti na izdržavanje kazne. Nakon što je u žalbenom postupku promijenio odvjetnika (sada ga zastupa Vesna Škare Ožbolt), odgođeno mu je izvršavanje kazne do iza blagdana Velike Gospe. "Vjerujem u Boga, istinu i pravdu", započeo je Rojs naš telefonski razgovor te dodao: "Ne zanima me gdje me šalju, u koji zatvor. Pravda je spora, ali dostižna. Pobijedit ću sve, a najveće mi je zadovoljstvo pobijediti te nedorasle. Odgovorno tvrdim, iako je presuda pravomoćna, da suci nisu pratili činjenično stanje ni pročitali dokumentaciju koju sam im ja dostavio. Oni su se pozivali na dokumentaciju koja nema blage veze ni s čim, a nije bila ni važeća u Ministarstvu obrane. Istina je na mojoj strani i svi suci ove države ne mogu mi ništa". Rojs će tako nenadano moći otići i na proslavu Oluje, a kako nam je otkrio, otići će u Knin. "Tog povijesnog 5. kolovoza, na tvrđavu smo došli pokojni Ivan Korade, general Rahim Ademi i ja s našim načelnicima stožera. To je bilo već u 10 sati ujutro, a tek su oko 12 došli Damir Krstičević i njegovi suradnici", prisjeća se Rojs događaja prije 22 godine i dodaje. "To su posebni osjećaji, ja sam plakao tog 5. kolovoza i poljubio zemlju iako još nismo uspjeli maknuti jugoslavensku zastavu". Nastavio je da ga je najviše povrijedilo to što su mu poslali poziv za izdržavanje kazne prije Oluje. "Nitko nije spominjao da će pokojni predsjednik Franjo Tuđman s Gojkom Šuškom doći u Knin, to je znalo samo nekoliko odabranih. Čak je i Ante Gotovina u videu u kojem viče na zapovjednike zbog požara u selima u Kijevu i Vrljici nije najavio dolazak Tuđmana i Šuška. Samo su odabrani znali za dolazak predsjednika u Knin. Ante Gotovina i ja smo u Splitu predali prijavak predsjedniku, a Ademi je postrojio gardijske brigade HV-a i HVO-a te predao prijavak u Kninu", prisjetio se Rojs tog povijesnog dana. S velikim sam zadovoljstvom osobno u džipu odvezao predsjednika Tuđmana do Kninske tvrđave i kasnije ga odvezao te sam zadovoljan da ću i ove godine obljetnicu slaviti u Kninu, poručio je Rojs, te dodao "borba se nastavlja i istina će pobijediti".

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.