Ruža Tomašić u Europskom parlamentu progovorila o Ovčari: ‘Srbiji se gleda kroz prste!’

29.11.2018. 09:17:12

UHITITE NOTORNE ZLOČINCE Zastupnica u Europskom parlamentu i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Ruža Tomašić  u srijedu 28. studenoga na plenarnoj sjednici u Bruxellesu govorila je o izvješću o napretku Srbije. Tom prilikom istaknula je kako bi postupak pridruživanja trebao biti proces koji se temelji na zaslugama i koji u potpunosti ovisi o objektivnom napretku svake države kandidatkinje za članstvo. “U tom smislu držim iznimno zabrinjavajućim umjereni ton kojim ovo izvješće pristupa pitanju kažnjavanja ratnih zločina u Srbiji. Sam od sebe nameće se zaključak da se Srbiji ili gleda kroz prste, ili nije izvršena detaljna i dubinska analiza. Oba scenarija su uznemiravajuća”, naglasila je Tomašić. Također, istaknula je kako se ratni zločini u Srbiji niti istražuju, niti kažnjavaju, te kako se trenutno vladajuća garnitura u Srbiji koristi nedopuštenim metodama kako bi prikrila zločine počinjene u Hrvatskoj i BiH. “U predmetu Ovčara, koji se odnosi na pokolj gotovo 300 ranjenika iz vukovarske bolnice, vlast štiti zločince, daje im imunitet, nove identitete te opstruira rad drugih država u istraživanju tih zločina”, u nastavku je istaknula Tomašić. Na kraju govora pozvala je sve kolege u Europskom parlamentu i nadležne povjerenike da konačno otvore oči kako bi spriječili da po Europskoj uniji uskoro slobodno hodaju notorni zločinci odgovorni za smrt stotine ljudi te kako takve metode ne bi postale sastavni dio europskog pravosudnog sustava.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.