'S kime razgovarati? S onima koji nisu željeli Hrvatsku? Može...'

17.01.2015. 15:10:03

Na neobičan poziv Zorana Milanovića Tomislavu Karamarku da 's ulice dođe za pregovarački stol', šef HDZ-a iz Splita odgovorio je dosta žestoko. 'Od prvog momenta bio sam otvoren za razgovore, ali s kime ćemo razgovarati? S onima koji su upropastili Hrvatsku, s onima koji nemaju rješenja za izvući državu iz problema, s onima koji Hrvatsku nisu ni htjeli? Koji su prepotentni, vrijeđaju HDZ i sve one koji su se opredijelili za našu opciju? Onako kako on to prezentira svojim držanjem... Ali, OK, i na to pristajem', kazao je Karamarko u Splitu Predsjednik HDZ-a tvrdi da 'nije baš shvatio' premijerov nastup u petak navečer na HTV-u i da on očito u nedostatku argumenata pribjegava agresiji, da po cijele dane vježba taktiku kako se opravdati za ono što nije napravio i kako poraze pretvoriti u pobjede. 'Tri godine je na vlasti, ajmo se sjetiti što su dobro napravili i on i Josipović. Potpuno je besramno govoriti da je nezaposlenost pala kad je 50 tisuća ljudi odselilo iz Hrvatske; na taj način i s njihovom vlasti za par godina bi nezaposlenost došla do nule', kazao je Karamarko. 'On jednostavno nije ozbiljan sugovornik i svaki dan na vlasti njega i njegove bulumente je doista štetan za ovu državu. Riješili smo se Josipovića, riješit ćemo se i njih', dodao je. Predsjednik HDZ-a najavio je da će stranka 'uskoro predstaviti svoj program gospodarskog oporavka', a na dodatno pitanje odgovorio je da će to biti u svibnju ili lipnju. 'Program radimo s munchenskim institutom IFO, jednim od najboljih u Europi, i bit će gotov u svibnju ili lipnju. Pripremili smo i katalog od pedeset projekata kojima ćemo napadati europske fondove. Moramo spremni doći na vlast i bolje da to ne radimo s rukama u džepovima, kao što su učinili Milanović i njegovi pačići', kaže Karamarko. Komentirajući goleme probleme oko tečaja švicarskog franka i kredita u toj valuti, ponovio je zahtjev da se zaštite građani i da se amortizira veliki udar na njihov standard. 'To treba riješiti država zajedno s Hrvatskom narodnom bankom i komercijalnim bankama. Svatko će se nečega morati odreći, moraju se dogovoriti. Građani su u vrlo teškoj socijalnoj situaciji', kazao je Karamarko. HDZ-ovi gospodarski stratezi navodno već danas razmatraju moguće prijedloge za rješenje situacije s frankom. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.