'Sabo, prljavom rabotom još jednom si ubio dragovoljca Jean Michela Nicolliera'

16.05.2013. 01:17:57

1991 godina, krvava jesen, Domovinski rat. Jean Michel Nicollier dolazi kao francuski dragovoljac s nama Hosovcima braniti najkrvaviji dio Vukovara, Sajmište. Ranjen u studenom, ostaje u bolnici, a po ulasku četnika i JNA u bolnicu, biva odveden na Ovčaru i mučki ubijen. Tijelo mu nikad nije nađeno… Legenda obrane Vukovara, Damir Markuš Kutina, otvorenim se pismom obratio gradonačelniku Vukovara Željku Sabi. Povod Markuševom pismo bilo je nepoštivanje volje Vukovaraca vezano uz imenovanje novootvorenog mosta koji je dobio ime Most prijateljstva, iako je većina Vukovaraca glasala za ime francuskog branitelja Domovinskog rata, Jean Michel Nicolliera. Štovani, Ovim putem se obraćam gradonačelniku Grada Vukovara. 1991 godina, krvava jesen, Domovinski rat. Jean Michel Nicollier dolazi kao francuski dragovoljac s nama Hosovcima braniti najkrvaviji dio Vukovara, Sajmište. Ranjen u studenom, ostaje u bolnici, a po ulasku četnika i JNA u bolnicu, biva odveden na Ovčaru i mučki ubijen. Tijelo mu nikad nije nađeno… Mi preživjeli smo svjedoci njegove hrabrosti, hrabrosti koju mnogi političari nisu imali onda a ni danas. 2013. Grad Vukovar bira ime mosta u Vukovaru, između mnogih prijedloga je i ime heroja, francuskog dragovoljca Jeana Michela Nicolliera. Anketa je pokazala da građani žele da se most nazove po njemu. Na kraju je završilo sa 43% za Jeana Michela Nicolliera. Međutim, nije se poštivala odluka većine, nije se poštivala demokracija za koju smo se toliko borili, zbog koje je i Jean dao život u Vukovaru. Gradonačelnik Vukovara i svi koji su sudjelovali u toj prljavoj raboti, još jednom su ubili hrabrog francuskog dragovoljca Jeana Michela Nicolliera. Smrt demokracije. Mi, preživjeli njegovi suborci, svi oni koji su glasovali za hrabrog mladog Francuza Vam poručujemo: SRAMITE SE, VI NISTE VUKOVARCI. Jean je Vukovarac, on je to zaslužio, a kad tad bit će u Vukovaru poštivana volja većine i bit će nazvano po njemu, a dotle, miševi, sramite se. Ovo nije kraj, ovo je početak bitke za Jeana… Dragovoljac HOS-a, branitelj Vukovara Damir Markuš ''Kutina'' Kutina, 14.5.2013 godine Izvorni članak možete pročitati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.