Sabor o produljenju valjanosti osobnih iskaznica, vozačkih dozvola…

06.04.2020. 09:23:00

Hrvatski sabor danas će raspraviti paket od četiri zakona kojima se produljuje rok trajanja osobnih iskaznica i drugih dozvola, a sve s ciljem da u epidemiji koronavurisa, što manje građana dolazi na šaltere policijskih postaja, odnosno ostane doma. U paketu su dopune zakona o putnim ispravama, o osobnoj iskaznici, o sigurnosti prometa na cestama te o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Građanima kojima osobna iskaznica istekne za trajanja epidemije, ona će vrijediti i 30 dana nakon njezina prestanka. Građanin koji je već podnio zahtjev za novu osobnu iskaznicu, a nije ju preuzeo, moći će to učiniti 30 dana nakon epidemije. Isto vrijedi i za vozačku dozvolu, za odjave vozila, podizanje već izdanih dozvola i dokumenata o nadzornom pregledu.

Građanima će se za trajanja epidemije omogućiti i korištenje putovnice kojoj istekne rok, a najdulje 30 dana od dana nakon njezina prestanka.

Raspravit će i dopune Zakona o poljoprivredi kojima bi poljoprivrednici, pogođeni epidemijom, dobili mogućnost odgode plaćanja po zahtjevima za povrat, dugoročniju otplatu po utvrđenim rokovima – umjesto do godinu dana na tri godine itd.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: IJ/Foto: fah

Autor: