Sabor odlučuje o ćirilici i Zakonu o radu, a onda - idu na godišnji!

15.07.2014. 09:41:07

Sabor će glasovati i o Konačnom prijedlogu zakona o radu (ZOR), na koji su zastupnici podnijeli 70 amandmana.

Hrvatski sabor će u utorak, posljednjega radnog dana prije dvomjesečne ustavne stanke u zasjedanju, glasovati o raspravljenim točkama. Zastupnici će, među ostalim, odlučiti o prijedlogu da se na ocjenu ustavnosti pošalje referendumsko pitanje Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, po kojem bi građani na referendumu odlučili jesu li za to da pravo na ravnopravnu službenu uporabu svog jezika i pisma nacionalne manjine imaju u sredinama u kojima čine polovicu, umjesto sadašnje trećine stanovništva. Sabor će glasovati i o Konačnom prijedlogu zakona o radu (ZOR), na koji su zastupnici podnijeli 70 amandmana. Više od 40 amandmana podneseno je i na konačni tekst zakona o životnom partnerstvu osoba istog spola, koji homoseksualnim parovima daje sva prava koja uživaju bračni partneri, izuzev prava na posvajanje djece.

  • Autor: hina
  • Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.