Sabor poslao na ocjenu ustavnosti referendumsko pitanje

15.07.2014. 12:51:18

Za prijedlog je glasalo 95 zastupnika, 10 je suzdržanih, a nitko nije bio protiv.

Hrvatski je sabor u utorak, posljednji radni dan prije dvomjesečnog godišnjeg odmora, glasao o dvjema važnim točkama. Odlučeno je da se na ocjenu ustavnosti pošalje referendumsko pitanje Stožera za obranu hrvatskog Vukovara prema kojemu bi građani na referendumu odlučili jesu li za to da pravo na ravnopravnu službenu uporabu svog jezika i pisma nacionalne manjine imaju u sredinama u kojima čine polovicu. Za prijedlog je glasalo 95 zastupnika, 10 je suzdržanih, a nitko nije bio protiv. Zakon o radu izglasan je pak sa 83 glasa za i 26 glasova protiv. Zakon o privremenom uzdržavanju također je izglasan, a njime se nastoji zaustaviti neplaćanje alimentacije za djecu. Također, prepolovit će se vrijeme u kojemu dijete može čekati alimentaciju, a to je najviše tri mjeseca. Dužnicima za alimentaciju slat će se ovrha na iznos duga plus kamate. Većinom glasova Sabor je prihvatio i Ovršni zakon prema kojemu se od ovrhe izuzima minimalni iznos stalnih honorara.

  • Autor: T. Pšenko
  • Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.