Saborski Odbor za ratne veterane bez kvoruma, nisu došli vladajući

07.12.2016. 11:59:27

Saborski Odbor za ratne veterane nije u srijedu, zbog nedostatka kvoruma, održao sjednicu, pa ni raspravio točke koje su mu bile na dnevnom redu, jer od 12 članova Odbora došlo ih je šest. Nemamo kvorum, sjednicu ćemo održati u idućem slobodnom terminu, rekao je predsjednik Odbora Ivan Anušić (HDZ). Na traženje Nenada Stazića (SDP), Anušić je konstatirao kako su nazočni svi SDP-ovi članovi: Stazić, Željko Jovanović, Zdravko Ronko i Franko Vidović te Branimir Bunjac iz Živog zida. Nisu došli HDZ-ovi i Mostovi zastupnici Milijan Brkić, Miro Bulj, Josip Đakić i Hrvoje Runtić kao ni nezavisni Željko Lacković i Bruna Esih, koja je, doduše, kratko navratila na sjednicu, ali je nije bilo kad je Anušić utvrđivao kvorum. Saborski Odbor za ratne veterane je trebao raspraviti predložene izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju, po kojima se braniteljske mirovine više ne bi razdvajale na dio ostvaren po općem i na dio ostvaren po posebnom propisu, već bi činile cjelinu, te utvrditi prijedlog imenovanja za člana Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Radi tih tema na Odbor je u srijedu došao ministar branitelja Tomo Medved.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.