Sačić: Neshvatljivo je i apsolutno nedopustivo dovoditi u pitanje vojničku ČISTOĆU i opravdanost izvodenja VRO “OLUJE”.

29.07.2020. 11:14:00

Umirovljeni general i saborski zastupnik Željko Sačić danas je opet reagirao na “ponašanja” potpredsjednika Sabora Borisa Miloševića (SDSS) i saborskog zastupnika SDSS-a koji hrvatsku javnost matletiraju svojim izjavama oko njihovog odlaska u Knin na obilježavanje VRO Oluja. Sačić se osvrnuo na tek dio izjava koje se od strane ovog dvojca već nekoliko dana prenose u brojnim medijima.

Evo što je poručio:

Neshvatljivo je i apsolutno nedopustivo uopće i pomisliti, a kamoli postupcima, namjerama ili “gestama” dovoditi od bilo koga, u pitanje vojničku ČISTOĆU i opravdanost izvodenja VRO “OLUJE”.

Izjednačiti njenu povijesno neviđenu stratešku briljantnost u planiranju i izvodenju ..i to sa jednim, već presuđenim, izoliranim, neplaniranim, odvratnim slučajem peterostrukog ubojstva civila srpske nacionalnosti u zaseoku Grubori, koji zaslužuju naš pijetet.

No, taj zločin nema baš nikakve veze sa samom VRO Oluja, jer se dogodio puno kasnije od okončanja same VRO Oluja( 25.08.1995.), i nema nikakve veze sa njenom vojnom provedbom.

Dakle, hrvatska Vlada, nesvjesno ili svjesno, iz neznanja ili tko zna čega, blati svetost “Oluje”, upravo u skladu sa smjernicama Memoranduma II . SANU, te i Povelje o srpskom kulturnom prostoru, o velikosrpskoj namjeri “izjednačavanja” krivnje i podjelu povijesnog tereta za sva zločinstva njihovih poraženih vojnih i paravojnih zločinačko fasističkih velikosrpskih četničkih snaga.

Izvor: Nacionalno.hr

Izvorni autor: Nacionalno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.