SAČIĆ O MILANOVIĆU I BERNARDIĆU Oni su lice i naličje iste priče i zapravo rade reviziju prošlosti, a to nije slučajno

04.05.2020. 17:25:00

Incident u Okučanima gdje je predsjednik Zoran Milanović napustio obljetnicu "Bljeska" zbog HOS-ovih obilježja te polaganje vijenaca za mučki ubijene policajce u Borovu selu gdje je Davor Bernadić bio prisutan unatoč istaknutim obilježjima Hrvatskih obrambenih snaga, za portal Direktno je komentirao general Željko Sačić.

Na pitanje kako gleda na oprečne reakcije Milanovića i Bernardića kad su u pitanju znakovlja i obilježja Hrvatskih obrambenih snaga, general Sačić kaže da je Bernardić postupio pragmatično jer ne želi lavinu negativnih komentara uoči izbora.

"Mislim da je to čisti pragmatizam, Bernardić je osjetio strahovitu snažnu obrambenu reakciju hrvatske javnosti i hrvatskih domoljuba prema Milanoviću na njegove ispade i nezabilježene skandale što u Jasenovcu što u Okučanima.

Očito je procijenio da mu ne treba takva lavina negativne energije uoči izbora i zapravo glumio je ravnodušnost i kao što je sam rekao 'nije znao da mu iza leđa stoji zastava HOS-a' što je laž, jasno da je znao. Pragmatično se postavio ne bi li amortizirao negativnu energiju usmjerenu prema svakome tko negira doprinos hrvatskih heroja HOS-a  za slobodu Domovine", rekao je Sačić.

Bernardić je sasvim sigurno baštinik te jedne komunističke nepatvorene protuhrvatske ideologije koja je svoju eskalaciju doživjela na Bleiburgu.Željko Sačićhrvatski general

Dalje je pojasnio.

"S druge strane Bernardić je sasvim sigurno baštinik te jedne komunističke, nepatvorene protuhrvatske ideologije koja je svoju eskalaciju doživjela na Bleiburgu. On se ne ograđuje od tih ostavština brutalnog protuhrvatskog komunizma i pomora Hrvata, nevinih ljudi, žena i djece. I ne trebamo mu vjerovati da bi on sada bio tolerantan u odnosu na hrvatske domoljube koji su sudjelovali u Domovinskom ratu", rekao je general.

Lice i naličje iste priče

"Najvažnije od svega, potpuno nam je svejedno što misle o HOS-u kao obrambenoj postrojbi u Domovinskom ratu i Milanović i Bernardić jer su oni lice i naličje iste priče, ali važno je da obojica s tim stavom izravno štete nacionalnim interesima Republike Hrvatske jer su na taj način apsolutni vjetar u leđa Vučiću, Vulinu, Dodiku i Pupovcu i svim ekstremistima u Hrvatskoj i izvan nje koji govore da je Hrvatska nastala na zločinu i etničkom čišćenju devedesetih godina i da je to bio građanski rat. Stoga to najoštrije osuđujem" rekao je general.

"Možemo reći da su Milanović i Bernardić postigli cilj, a i svatko drugi tko omalovažava HOS, na taj način uništava tu strašnu tekovinu hrvatske slobode, jednu pravdoljubivu, nacionalno osviještenu ideju da Hrvati imaju svoju državu. Oni je na taj način bacaju onu gubitničku poziciju Drugog svjetskog rata i povezuju direktno s nekim drugim tvorevinama na ovom području, od NDH na dalje i praktično osporavaju legitimitet i budućnost. To je sad područje za manipulacije.

Tko želi manipulirati s budućnošću, on mora revidirati prošlost, a oni zapravo rade reviziju prošlosti i to nije slučajno", zaključio je razgovor za Direktno general Željko Sačić.

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: bl/Foto: Žarko Barišić/PIXSELL

Autor: