SAD više špijunirao internet u Hrvatskoj i BiH nego u Srbiji!

10.06.2013. 16:43:41

Američka je agencija Srbiju, jedinu na karti svijeta, označila crnom bojom. Istodobno su BiH, Crna Gora i Hrvatska označene zelenom, što znači veći stupanj špijunaže, dok je Kosovo izdvojeno iz Srbije i obilježeno narančastom, što je u rangu s Indijom, Kinom i Egiptom iz kojih je NSA presrela uvjerljivo najviše podataka.

- Američka je agencija Srbiju, jedinu na karti svijeta, označila crnom bojom. Istodobno su BiH, Crna Gora i Hrvatska označene zelenom, što znači veći stupanj špijunaže - piše Blic.

Srpski Blic tvrdi da je Srbija 'jedina država na svijetu koja je na karti' američke Agencije za nacionalnu sigurnost označena crnom bojom, što znači da je najmanje špijunirana i s minimalnim brojem presretanih i snimljenih informacija.

Britanski Guardian objavio je kartu o nadzoru agencije NSA o tome koliko informacija prikuplja u pojedinim državama svijeta. Te informacije, od elektroničke pošte do telefonskih poziva te 'prometa' na društvenim mrežama, NSA dostavlja drugim agencijama.

- Američka je agencija Srbiju, jedinu na karti svijeta, označila crnom bojom. Istodobno su BiH, Crna Gora i Hrvatska označene zelenom, što znači veći stupanj špijunaže, dok je Kosovo izdvojeno iz Srbije i obilježeno narančastom, što je u rangu s Indijom, Kinom i Egiptom iz kojih je NSA presrela uvjerljivo najviše podataka - piše Blic.

- Ne čudi me što Srbija nije zanimljiva, oni o nama već sve znaju - kazao je srpski kriminolog Igor Pešić te dodao da je Srbija poznata kao zemlja-suradnica američkih službi i nema potrebe za elektroničkim nadzorom.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.