SAMO POLITIČKI PODOBNI SE MOGU ZAPOSLITI

02.09.2014. 15:55:47

Broj stanovnika u Virovitičkoj podravskoj županiji po popisu iz 2011. godine broji 84.836 stanovnika, a od toga je preko 11.873 evidentirano kao nezaposleno ( uvidom u evidenciju koja je napravljena krajem veljače 2014. godine u Zavodu za zapošljavanju ), a najveći udio u evidenciji nezaposlenih imaju osobe u dobi od 20 do 29 godina ( 28,8% ), dok udio osoba u dobi od 50 i više godina iznosi 24,5%. U Hrvatskoj su svi gradovi i županije suočeni sa sličnim problemom, ali Virovitičko podravska županija ipak je po nečemu posebna, a to je da se zapošljavaju samo oni podobni s političkim vezama! Zašto nam je zanimljiva upravo Virovitičko podravska županija ? Uzeli smo u obzir da je u Virovitičko podravskoj županiji za vrijeme Domovinskog rata bilo jako puno hrvatskih branitelja te većina njih danas imaju školovanu djecu koju nemogu zaposliti. Problem koji svakako tišti sve pravdoljubive i iskrene ljude je taj što zapošljavanje ide samo preko veze, a velika većina je prinuđena radi osiguranja osnovne životne egzistencije prihvatili posebne uvjete kod zapošljavanja. Posebni uvjeti kod zapošljavanja zapravo su stranačko opredjeljenje, odnosno članstvo u određenoj stranci čime su postali glasačka mašinerija lokalnim političarima na izborima. Kod političkog zapošljavanja je uvijek bitna jedna stvar, a to je da se politička stabilnost treba sačuvati i da na vladajućem tronu treba ostati pod svaku cijenu kako bi se moglo vladati i besprijekorno upravljati. Činjenica je da se zapošljavanja provode kroz natječaj i da se na taj način daje mogućnost svima da se ravnopravno kandidiraju za određeno radno mjesto te da kandidati imaju tražene uvjete i ispunjavju sve kriterije koji su potrebni za traženo radno mjesto, ali istina je sasvim drugačija jer uvijek „prolaze“ samo oni koji su preko političke tj., stranačke veze osigurali sebi unaprijed posao. Taj problem već godinama tišti poštene građane Virovitičko podravske županije ali jednostavno ne znaju komu se obratiti, jer na koja god vrata pokucaju s one druge strane sjedi politički zaposlenik koji ne smije istraživati nepravilnosti jer mora čuvati svoje radno mjesto. Ovaj recept „mrežnog marketinga“ za zapošljavanje u Hrvatskoj do sada su koristile sve vladajuće garniture ( HDZ i SDP ) u svim županijama i upravo zbog tog recepta godinama na političkoj sceni gledamo jedne te iste političare. Žalosna je poruka koja se šalje mladima koji tek trebaju stasati u ovom društvu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.