Sarajevo: Počeli VELIKI PROSVJEDI pred parlamentom!

11.06.2013. 12:24:26

Prosvjed građana ispred parlamenta BiH počeo je oko 12 sati. Traže hitno usvajanje zakona o jedinstvenom matičnom broju. U 12 sati, oko 1.000 prosvjednika okupilo se ispred parlamenta BiH. Dolazak su najavili i predstavnici mnogih nevladinih udruga, umirovljenici, studenti... Osim usvajanja zakona, građani BiH već nekoliko dana prosvjedima traže i formiranje državnog fonda solidarnosti iz kojeg bi se pomagalo liječenje građana. Također, od političara se traži i odricanje od 30 posto svojih primanja do kraja mandata u korist fonda. >> Sarajevo: Prosvjedima se pridružili i studenti Predsjedatelj Zastupničkog doma parlamenta Bosne i Hercegovine Denis Bećirović pozvao je u ponedjeljak sve građane BiH koji sudjeluju u prosvjedima protiv aktualnog stanja u zemlji da ne posežu za nasiljem i blokadom državnih institucija, a političare da se suzdrže od zapaljive retorike koja probleme može samo pogoršati. Uoči današnjih prosvjeda pred središtem parlamenta i Vijeća ministara BiH, iz Bećirovićeva ureda medijima je dostavljena izjava u kojoj on podupire pravo građana na okupljanje, no pritom upozorava kako se tijelima vlasti mora dopustiti nesmetano djelovanje. Također je pozvao Predsjedništvo BiH da se 'napokon uključi u rješavanje otvorenih pitanja na državnoj razini', a zatražio je i da Vijeće ministara BiH poduzme dodatne napore koji će rezultirati rješavanjem otvorenih pitanja. (I.D. / Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.