SAS razbio džihadističku zasjedu, specijalac sačmaricom ubio šestoricu

21.09.2015. 10:33:20

Pripadnik elitne britanske vojne postrojbe SAS, ispričao je dramatičan događaj u kojem je njegov konvoj od osam ljudi napalo 30 đžihadista iz zasjede - i izgubio okršaj. Brtianski vojnici u Siriji bili su na zadatku prokrijumčariti tajnog agenta u Irak u trenutku kad su naletjeli na zasjedu postavljenu od strane 30 islamističkih terorista. Jedan od pripadnika elitne postrojbe SAS (Special Air Service), koji je ostao anoniman, ispričao je kako je sam ubio šestoricu džihadista u napadu na njegov konvoj, tijekom žestoke borbe. Samo u prvi mah, situacija je izgledala bezizlazno, no britanski vojnici vrlo brzo su preuzeli inicijativu i preokrenuli okršaj u svoju korist. Spomenuti SAS-ovac je svojom automatskom pumpericom ubio čak šestoricu napadača, a britanski mediji prenose da su džihadisti sukob izgubili istog trenutka kad su odlučili sprovesti zasjedu.

Za SAS je to - klasika

"Bio je to klasičan susret za SAS. Izgubili su inicijativu onog trenutka kad je počela zasjeda. Bili su slabije naoružani i brojčano nadjačani, ali tim je zadržao mirnoću i usredotočenost. Posljednje što su džihadisti očekivali jest da se njih napadne, obzirom da je tim SAS-a brojao osam, a džihadisti 30 ratnika", rekao je neimenovani izvor, a prenosi Daily Mirror. "SAS je brzo preuzeo inicijativu koristeći hrabrost, agresivnost i oružje", dodao je isti izvor. Kako dalje doznaju britanski mediji, napadnuti tim uspješno je stigao do svoje baze locirane u Iraku. Podataka o žrtvama nije bilo.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.