Saša Kosanović u Pupovćevim Novostima 'popljuvao' Ivicu Orkana i cijeli Domovinski rat

10.06.2013. 14:50:05

Kosanović tvrdi da je Orkan osnovao Agenciju za istraživanje i dokumentaciju ratnih sukoba sa samom jednim ciljem – sotoniziranjem Srba kao takvih!

Srpski tjednik 'Novosti', koji financiraju svi hrvatski građani zbog prava nacionalnih manjina, ne prestaje s provociranjem svih onih koji misle drugačije od njihovih velokosrpskih nazora i, nedajbože, brane državu u kojoj žive.

Tako u zadnjem broju tog vrlog tjednika, iza kojeg kako se zna stoji Milorad Pupovac, 'poznati i priznati' novinar Saša Kosanović pljuje po umirovljenom pukovniku HV-a Ivici Pandži Orkanu jer se 'usudio' biti bijesan zato što je nakon razgovora u policiji slobodu pušten Ivica Čizmić, bivši pripadnik vojske tzv. Republike Srpske Krajine, točnije Martićeve jedinice za posebne namjene. Ista ta jedinica prema izjavama svjedoka i dokumentaciji je u jesen ratne 1991. pokraj Hrvatske Kostajnice ubila dvojicu ruskih reportera, snimatelja Genadija Kurinoja i novinara Viktora Nogina. Kosanović u svom 'prosvjetljujućem ' tekstu svjedoke naziva 'navodnima', a sve materijale koje je Pandža Orkan predao tužiteljima 'privatnom istragom bez dokaza'.

- Ova odluka je sramota za hrvatsku pravnu državu, neka su prokleti oni koji su je donijeli - kletva je što ju je umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske Ivica Pandža Orkan uputio ponajprije policijskim inspektorima koji su nakon ispitivanja na slobodu pustili Iliju Čizmića, a to je Kosanovića zasmetalo jer on valjda zna što je u biti bilo.

- Zapravo, temu tragičnog kraja dvojice ruskih kolega (koji su prije smrti prošli pakao Afganistana) domaćim je medijima na pomalo bizaran način nametnuo Ivica Pandža Orkan, premda je ubojstvo ratnih reportera iz zasjede, organizirane radi izdaje 'srpske braće' i špijunaže u korist 'ustaša' - prilikom koje je pucano u automobil pa u njih, da bi im nakraju tijela, zajedno s automobilom, bila zapaljena - samo po sebi bilo zanimljivo većini medija. Međutim, u cijeloj toj priči nešto odstupa od uobičajenog, koliko god bilo lijepo što je jedan visoki časnik HV-a odlučio svoje penzionerske dane posvetiti borbi za kažnjavanje ratnih zločinaca - piše Kosanović te dodaje da se Orkan ' prometnuo u zvijezdu opskurnih neoustaških portala i tiskovina'.

Nadalje tvrdi da je Orkan osnovao Agenciju za istraživanje i dokumentaciju ratnih sukoba sa samom jednim ciljem - sotoniziranjem Srba kao takvih.

Nije Kosanović tu stao, nego se se dotaknuo i Tomislava Merčepa, Branimira Glavaša, Mirka Norca i Đure Brodarca koji su, po njemu, počinili ratne zločine diljem Lijepe naše, a koje Orkan smatra neupitnim herojima Domovinskog rata, 'a ratne zločine u Pakračkoj Poljani, Osijeku, Gospiću, Sisku i splitskoj Lori izmišljenim podvalama i nastavkom specijalnog rata protiv Hrvatske'. Kao takav zakljčuje Saša , ne može se smatrati humanistom i borcem za pravdu.

Ide Saša i u daljnju krajnost pa navodi da su Panđu neki mediji proglasili 'hrvatskim Wiesenthalom' što je, pazite, uvreda svim žrtvama holokausta. Tu se čovjek mora zapitati o čemu Kosanović uopće piše? Jeli to napad na Panđu kao takvog? U biti nije više je to napad na Hrvatsku državu kao takvu.

Nakon toga naš Saša kuka kako se u javnosti svi (na čelu s Orkanom) koriste logikom: - Hrvati su apsolutne žrtve koje ne mogu počiniti ratni zločin, a Srbi ultimativni zločinci, krivi za sve zločine, pa i one u 'Oluji'.

I tako dalje... Iskreno, vašem novinaru je bilo mučno čitati i prenositi daljnji dio teksta koji vrvi neargumentiranim napadima i vrijeđanjem svega hrvatskog.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.