Savez za Hrvatsku: HDZ je dobio alternativu, Karamarko nema pravo na 'Sanaderizam'

06.02.2014. 13:30:17

HDZ bi se mogao naći u ozbiljnom problemu ukoliko predsjednik te stranke nastavi kalkulirati glede najavljenog političkog kursa, dakle, ukoliko poput Sanadera deklarativno bude govorio jedno, a radio nešto sasvim drugo. Povratak Tuđmanu ne ići ukoliko na svaki mig iz Europe sagnete glavu. Kao što se to dogodilo glede referenduma o ćirilici kada je šef najjače oporbene stranke najprije podržao referendum, a onda ga se, nakon packi iz Europske unije, odrekao. Drugim riječima, sličnu politiku vodio je remetinački doktor Ivo Sanader. Povratak Tuđmanu HDZ je pretvorio u vodeću hrvatsku stranku, dakle, vratio ju je tamo gdje stranka koja je vodila Hrvatsku tijekom Domovinskog rata i pripada, povratak na Sanaderov kurs vratio bi HDZ u vrijeme najlošijih izbornih rezultata nekoć moćne Tuđmanove stranke koja je samostalno vladala Hrvatskom desetak najtežih godina po Hrvatsku. Kažu da stranka Tomislava Karamarka gubi potporu Crkve, to tvrde mediji koji dokazano lažu, dakle, mediji u kojima radi nevjerojatno bogata oligarhija u nekoliko navrata osuđena zbog kleveta, dakle, laži, naravno, takvi mediji, kad svoje laži ne mogu dokazati, pozivaju se na takozvani neimenovani izvor, što je druga riječ za prevaru. Nećemo reći o kojima se medijima radi, no, vjerujemo da ćete bez problema pogoditi. U ovom trenutku, zbog novoosnovanog Saveza za Hrvatsku, kojeg podržavaju Stožer za obranu hrvatskog Vukovara te Željka Markić, Crkva sasvim sigurno s odobravanjem gleda prema Savezu koji ima velike ambicije na idućim izborima, međutim, nerealno bi bilo očekivati da bi Savez za Hrvatsku mogao ozbiljnije ugroziti HDZ, a samim time i potporu Crkve Karamarkovoj stranci s obzirom da Crkva ipak voli biti na strani najjače političke opcije takozvane konzervativne Hrvatske. Svih ovih godina, unatoč oštroj kritici kardinala Bozanića kada je krajem devedesetih govorio o grijehu struktura, što je bila žestoka kritika Tuđmanovog upravljanja zemljom, Crkva je bila saveznik HDZ-a, no, nikad bezuvjetni. Naravno, vijest da je osnovan Savez za Hrvatsku odlična je vijest za većinsku, konzervativnu Hrvatsku, ako ništa drugo savez stranaka koje su nešto radikalnije od HDZ-a biti će korektiv spomenutoj stranci kako se HDZ ne bi pretvorio u ono što se izrodio tijekom Sanaderovog režima.  Naime, HDZ danas, više nego jučer, ima alternativu, Karamarko će morati biti vrlo oprezan ukoliko ne želi uništiti ono što je HDZ gradio poslije pobjede na prošlim europskim te lokalnim izborima, kada se, poslije samo 18 mjeseci upravljanja zemljom peradarske koalicije vratio kao najmoćnija politička snaga Hrvatske. Prvu veću pogrešku Karamarko je već učinio nakon što se, pod pritiskom Europe, odrekao vukovarskog referenduma, jockera predsjednik HDZ-a više nema. Foto: Cropix Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.