Šibenik: Policajci dolaze deložirati nagrađivanog kolegu iz policijskog stana

17.10.2017. 20:07:11

LEGENDARNI ŠIBENSKI POLICAJAC Nesvakidašnja vijest iz Šibenika: policajci dolaze deložirati nagrađivanog kolegu iz policijskog stana

Dragovoljcu Domovinskoga rata zapaljena kuća u Kijevu nikada nije obnovljena kako treba, pa on odbija otići iz zamjenskog stana

Ovako izgleda obnovljeno krovište, ovako kupaonica, a ovako sanirani zidovi u ratu zapaljene kuće Jure Teskere u Kijevu. Na ovoj kući obnova je dovršena još '96., ali samo na papiru, tvrdi Teskera, inače, legendarni šibenski policajac i branitelj. "Tu su tribale doći pločice. Tu je tribala doći wc školjka, ali wc školjka ne može od ovoga", objašnjava Teskera. Teskera je pravdu je godinama tražio sudskim putem. No, bez uspjeha. Pravomoćna presuda je jasna - mora iseliti iz zamjenskog stana kojeg je od MUP-a dobio na korištenje prije 26 godina. Naložena je deložacija njegove obitelji. Dragovoljcu Domovinskog rata koji je prošao najteža ratišta i nositelj je postratne Nagrade Grada Šibenika kao omiljeni kvartovski policajac, potporu su dali Živi zid i kolege dragovoljci. "Ža mi je Jure, njegove žene i dice. Obnovite mu kuću, kad mu obnove kuće, on će se vratiti mirno i to je to", tvrdi Vlade Vukas, dragovoljac Domovinskog rata. Ovrhovoditeljica je ovoga puta odgodila deložaciju, ali idući put će je provesti uz prisilu. "U ovom slučaju je dosta teško jer to znači da bi  u slučaju kolega kolegu morao asistirati", tvrdi Grozdana Juričev Šprljan, ovrhovoditeljica Općinskog suda u Šibeniku. A Jure tvrdi, onda sa suprugom i troje djece nema kud. "Ima doli jedna šupica, ima doli ispod skala dva kreveta, evo tu moji susjedi, pa valjda će mi dat da koristim wc. Jer ja nemam di", tvrdi Teskera. Još uvijek se nada da će Državno odvjetništvo istražiti posao oko obnove njegove kuće kako bi se njegova obitelj končano mogla vratiti u Kijevo odakle su zbog rata morali otići.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.