Šimpraga: Nadam se da ćemo Hrvatsku uvesti u sigurno pristanište, već kreće prema Gruborima

29.04.2022. 14:26:00

ZAGREB, 29. travnja 2022. (Hina) - Nova potpredsjednica Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Anja Šimpraga (SDSS) nakon potvrđivanja u Saboru, u petak je izrazila uvjerenje da će Vlada s današnjim pojačanjem "Hrvatsku, mali čamac na velikoj buri, uvesti u sigurno pristanište".

„Danas sam izabrana za potpredsjednicu Vlade svih ljudi u Republici Hrvatskoj. Velika je bura na moru, a mi smo jedan mali čamac i nadam se da će Vlada s današnjim pojačanjem ovaj mali čamac uvesti u sigurno pristanište”, izjavila je Šimpraga nakon izglasavanja u Saboru.

Upitana za izjavu premijera Andreja Plenkovića da je moguć povratak članova Vlade ako se dokažu da nisu krivi, a koja se odnosi i na njezina prethodnika Borisa Miloševića, rekla je da oni 'nemaju rok trajanja'.

„Mi smo mladi ljudi, željni raditi pokazati ono najbolje i najviše što znamo i slijedit ćemo svaku odluku koju donese predsjednik Vlade”, poručila je. Dodala je da misli da će se s tim složiti i novi ministar rada Marin Piletić koji je naslijedio Josipa Aladrovića koji je također pod istragom. „Radit ćemo najbolje što znamo, a kolege koje su bile prije nas dali su svoj doprinos poslu koji su obavljali. Ako procjene budu takve i ne podignu se optužnice, vidjet ćemo što će se dalje dešavati”, poručila je Šimpraga.

Najavila je da će kao potpredsjednica Vlade raditi na donošenju Nacionalni plan zaštite i promicanja ljudskih prava i suzbijanja diskriminacije koji je, dodala je, već pri kraju. Trebamo, istaknula je donijeti i Nacionalni plan za ravnopravnost spolova, ali i raditi na planu revitalizacije Grubora u Šibensko-kninskoj županiji, što već na Vladi doneseno kao zaključak te operativne programe za pripadnike nacionalnih manjina. Sve ono što Ured potpredsjednika radi, ja ću s guštom i povjerenjem, časno i pošteno obavljati svoju dužnost i dati doprinos u ovome svemu, najavila je nova potpredsjednica Vlade.

Za Anju Šimpragu na dužnost potpredsjednice Vlade glasalo je 77 zastupnika dok je 51 bilo protiv.

(Hina) xsbar ykt

Izvor: Hina.hr

Izvorni autor: HINA/Foto: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.