SIPA uhitila osam osoba zbog zločina u Križančevom selu

08.11.2018. 15:47:38

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su na području Viteza, Zenice i Sarajeva uhitili su osam osoba zbog sumnje da su počinili kazneno djelo ”ratni zločin protiv ratnih zarobljenika“ i “ratni zločin protiv civilnog stanovništva“. U okviru ove akcije koja se provodi po naredbama Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i Suda Bosne i Hercegovine, izvršeni su pretresi stambenih i ostalih prostorija, kao i pomoćnih objekata i pokretnih stvari koje su u vlasništvu ili ih koriste osumnjičeni, uz privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, priopćeno je iz SIPA-e. Uhićene osobe sumnjiče se da su navedena kaznena djela počinili tijekom ratnih događanja na teritoriji općine Vitez dana 22. prosinca 1993. godine. Nakon kriminalističke obrade navedene osobe će biti predane u dalju nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine. “Zahvaljujemo se Obavještajno-sigurnosnoj agenciji Bosne i Hercegovine, ministarstvima unutarnjih poslova Srednjebosanskog kantona, Zeničko-dobojskog kantona i Kantona Sarajevo na pruženoj pomoći u realizaciji ove akcije”, priopćili su iz SIPA-e.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.