Sirenama odali počast kolegi: Hvala ti na svemu dragi Ivane!

23.07.2019. 18:23:43

Mladi vatrogasac poginuo je 20. srpnja prilikom gašenja požara u Velikoj Gorici. Za Galekovića će vatrogasna društva diljem Hrvatske u 17 sati u utorak upaliti sirene i rotacijska svjetla na vozilima... Mladi vatrogasac Ivan Galeković, pripadnik JVP Velika Gorica, poginuo je 20. srpnja prilikom intervencije. Za Galekovića su se ujedinila vatrogasna društva diljem Hrvatske te su u 17 sati u utorak upalili sirene i rotacijska svjetla na vatrogasnim vozilima. POGLEDAJTE VIDEO:  Riječki vatrogasci opraštaju se od tragično stradalog kolege iz Velike Gorice: 'Hvala ti na svemu Ivane, počivaj u miru!'
- Bio je naš kolega i njemu u čast palimo naše sirene - kažu vatrogasci iz Osijeka. Voditelj smjene Alen Bakić rekao nam je: - Ima stara poslovica: "Vatru gasi brata spasi", svi smo mi nekako povezani tako da ovakva tragedija ima velik utjecaj, pogotovo kada je dečko tako mlad, 24 godine, katastrofa.
I vatrogasci iz Primoštena pale sirene za Ivana. 'Općina Primošten ovim putem iskazuje duboko žaljenje i sućut obitelji mladića, prijateljima i kolegama. Njegov trag ostaje neizbrisiv kao i njegova herojska djela. Počivao u miru božjem - napisali su iz Općine Primošten na Facebooku.
Osijek: Uključene sirene na kamionima za poginulog vatrogasca Ivana Galekovića | Autor: Davor Javorovic/PIXSELLfoto: Davor Javorovic/PIXSELL Osijek: Uključene sirene na kamionima za poginulog vatrogasca Ivana Galekovića | Autor: Davor Javorovic/PIXSELLfoto: Davor Javorovic/PIXSELL JVP Varaždin sirenama odali počast preminulom kolegi: - Svi smo mi svjesni da radimo u takvoj službi. Zanimanje vatrogasca je jako opasno, jedno od stresnijih zanimanja. Nikad ne možete znati što će se desiti na intervenciji, ma koliko se pripremali. Upalit ćemo sirene kako bi odali počast tragično preminulom kolegi iz Gorice - rekao je zapovjednik smjene iz Varaždina.
Galeković će biti pokopan danas, na mjesnom groblju u Vukovini. Sprovod je počeo u 17 sati. foto: Marko Prpic/PIXSELL foto: Marko Prpic/PIXSELL foto: Marko Prpic/PIXSELL foto: Marko Prpic/PIXSELLfoto: Marko Prpic/PIXSELL I slovenski kolege oprostili su se od Ivana.  
Podsjetimo, Galeković je preminuo u bolnici nakon nesreće tijekom gašenja požara na zgradi u Velikoj Gorici u subotu poslijepodne. Bio je pripadnik Javne vatrogasne postrojbe iz Velike Gorice, a na intervenciju je otišao s još nekoliko kolega. Jedan od njih je požaru ozlijeđen nakon što je navodno na njega pala greda. Ivana su hitno prevezli u bolnicu nakon što se voditelju smjene požalio da mu nije dobro. Nažalost, u bolnici je preminuo nakon što su ga liječnici pokušali nekoliko puta reanimirati.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.