'Skandal u Vukovaru nam se dogodio zbog popuštanja agresivnoj desnici'

19.11.2013. 13:10:14

Stjepan Mesic 210510

ZAGREB - Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić upozorio je danas da je "dobro pripremljena, organizirana i financirana akcija" u Vukovaru, kojom je demonstrirana nepostojeća podjela na "narod" i "državni vrh", pokazala svu pogubnost neodlučnosti u suočavanju sa sve agresivnijom desnicom.

Događaji u Vukovaru posljedica su davanja ustupaka toj desnici, koji su u nekim slučajevima bili kršenje pozitivnih propisa upravo one države koja danas postoji zahvaljujući i žrtvi Vukovara, ističe Mesić u priopćenju. Za podjelu na "narod" i "državni vrh" ne postoje objektivni razlozi jer je državni vrh izabran upravo voljom naroda, odnosno većine stanovnika, kaže Mesić.
Kao bivši predsjednik Republike Hrvatske i kao čovjek koji se u svojem političkom djelovanju dosljedno vodio idejom napretka, suživota, potpune ravnopravnosti svih građana, te načelima tolerancije i prihvaćanja različitosti, izražavam nadu da će oni koji su, temeljem svojih funkcija, na to pozvani, prepoznati i shvatiti značenje onoga što se dogodilo u Vukovaru, te da će se u budućnosti u skladu s time i ponašati, napominje Mesić. "Hrvatska budućnost, ako je želimo, može se graditi samo i isključivo na temeljima demokracije, pune ravnopravnosti svih građana, poštivanja ljudskih prava, uključujući prava manjina i odlučnom otporu svakome skretanju s toga puta. Još nije kasno, mada je vremena sve manje", poručuje bivši predsjednik Republike. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.