SKINITE APLIKACIJU Od danas prijave policiji i preko pametnih telefona

13.10.2015. 15:16:14

Ministarstvo unutarnjih poslova predstavilo je aplikaciju ‘MUP – Sigurnost i povjerenje’ kojom građani, preko pametnih telefona, policiji mogu slati dojave. Uz fotografiranje događaja, poželjno je uključiti i zemljopisne koordinate. Aplikacija je besplatna, a može se preuzeti na MUP-ovoj internetskoj stranici. Građani tako mogu prijaviti nasilne delikte na javnim mjestima ili u javnom prijevozu, ali i slučajeve obiteljskog nasilja. Neprimjetnom prijavom neće usmjeriti agresiju i pozornost počinitelja na sebe”, poručio je načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec. Procedura je vrlo jednostavna: građanin pametnim telefonom fotografira događaj, pri čemu je poželjno imati uključene geografske koordinate, nakon čega snimku pošalje centralnom portalu MUP-a. Ako želi građanin može upisati i komentar te nastaviti anonimno komunicirati s policijskim službenicima. Za svaku, na ovaj način zaprimljenu dojavu, policijski službenici operativno-komunikacijskih centara pri policijskim upravama, odmah procjenjuju je li potrebno žurno postupanje te je prosljeđuju nadležnoj službi, ili je pak odbijaju. Aplikaciju možete preuzeti na linkovima: Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.span.devosijek.mup Windows:https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/policija-sigurnost-i-povjerenje/9nblggh5z7w1 Apple: https://itunes.apple.com/hr/app/policija-sigurnost-i-povjerenje/id1042609294?mt=8

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.