Slika blaženog Alojzija Stepinca stigla u šator branitelja prosvjednika u Savsku 66

26.06.2015. 08:54:10

Slika blaženog Alojzija Stepinca stigla u šator u Savsku 66...

Umjetnik Damir Kukavica danas je donio još jednu od svojih slika- blaženog Alojzija Stepinca(ulje na platnu) u prosvjednički šator hrvatskih branitelja, Savska 66.

Nemogu ubojice blaženog Alojzija Stepinca prosudjivat o njegovoj svetosti, kaže nam Damir
damir_stepinac_111
Naime ovaj hrvatski domoljub i umjetnik se već dosta puta iskazao svojim lijepim gestama koje mu kako nam kaže pričinjaju veliko zadovoljstvo. Zapravo Kukavica je u Savsku već prije donio i sliku Sv. Oca pape Franje, sliku prvog hrvatskog predsjednika Dr. Franje Tuđmana, a danas nakon bestijalnih uvreda od strane srbijaskih političara, donio je i sliku blaženog Alojzija Stepinca.
damir-šator-11
Inače je umjetnik Damir Kukavica već u nekoliko navrata iskazao svoju velikodušnost i ustrajnost u promicanju domoljublja i katoličke vjere, ponajprije najvećom izložbom ikad postavljenom u Kninu 4-5- kolovoza na kninskoj tvrđavi kada je zajedno sa Braniteljskim portalom postavio umjetničku izložbu "Istinom do pobjede" u čast oslobođenih hrvatskih generala koji su pohodili izložbu koja je bila domoljubno vjerskog karaktera, a koju je tada osim generala posjetio i cijeli državni vrh. Nadalje je Kukavica u Kninu, dok su hrvatski generali još bili zatočeni u Hagu donio naslikan portret generala Ante Gotovine za prigodu velike bakljade za generalov rođendan u organizaciji Braniteljskog portala koja je održana na središnjem gradskom trgu usred Knina. Nedavno je ovaj umjetnik i veliki hrvatski domoljub naslikao portret francuskog dragovoljca i branitelja Vukovara Jean Michael Nicolliera, kojeg je u prigodi otvorenja mosta koje nosi ime po Jeanu, poklonio Nicollierovoj majci. Dalo bi se još nabrajati s koliko žara ovaj hrvatski umjetnik želi oživljavati hrvatske heroje kao što je nedavno uradio i sa Rudolfom Perešinom kojega je naslikao u prirodnoj veličini i poklonio ga, kao i legendarnog Damira Tomljanović Gavrana i mnoge druge hrvatske heroje iz Domovinskog rata.
molitva_uz_blaženika_savska_66
Hrvatski branitelji prosvjednici su se uz sliku blaženika pomolili ispred šatora u Savskoj 66. Gospodine Bože, izvore svetosti i milosti, Gospodine Bože, izvore svetosti i milosti, Blaženoga Alojzija, pastira i mučenika, Pozvao si da ti služi Kao navjestitelj i branitelj istine i kao hrabri svjedok vjernosti Crkvi. Poslušan tvojoj Riječi I vođen Duhom tvoje ljubavi, Zauzimao se za siromašne i obespravljene; Ostavio nam je divno svjetlo čiste savjesti, Pouzdanja u tebe i ustrajnosti u trpljenju. Ponizno te molimo Da nas obdariš svojom radošću Te blaženog Alojzija ubrojiš Među svece sveopće Crkve, Da bismo ga mogli još predanije slijediti I uteći se njegovu moćnom zagovoru U svojim životnim potrebama. Po njegovim molitvama jačaj proročki glasi Crkve Koji širi nadu u dolazak tvoga kraljevstva, Praćen blizinom i utjehom Blažene Djevice Marije, Majke i Kraljice vjernoga ti naroda. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.