Smrtonosni toplinski val prijeti SAD-u: Temperature će se penjati i do 50 stupnjeva!

29.06.2013. 10:37:36

Stanovnici jugozapada SAD-a ovih će se dana morati nositi s potencijalno smrtonosnim toplinskim valom. Procjenjuje se da će se temperature u nekim područjima tog dijela SAD-a penjati i do 50 stupnjeva Celzijevih. Potencijalno smrtonosan toplinski val pogodit će jugozapad SAD-a u narednih nekoliko dana. Očekuje se da će živa na termometrima debelo nadmašiti 40 stupnjeva Celzijevih, a na nekim mjestima bi mogla doseći i ekstremnih 50°C i to u pustim predjelima Kalifornije i južne Arizone. Meteorolozi već danas očekuju 48 stupnjeva u Phoenixu što će biti novi rekord u tom gradu za ovo doba godine. Opasnosti za građane su velike stoga ih zdravstvene službe pozivaju na oprez jer ovaj toplinski val može uzrokovati i smrt. Građane ugroženih država pozivaju da, ukoliko ne moraju, ne izlaze iz kuća u periodu od 8 ujutro do 8 navečer. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.