Šok u Splitu: Pretučen muškarac zbog neplaćanja karte javnog prijevoza

10.08.2013. 14:18:50

'Ukrcala sam se u 'peticu' na Primi i sjela na sredinu autobusa. Na stanici na vrhu Pazara ušao je čovjek u srednjim pedesetim godinama čija vanjština nije odavala nikakvog izazivača nevolja. Iza njega ušla su dvojica kontrolora.'- objasnila je svjedokinja.
Žena je u petak navečer oko 21 sat zvala Slobodnu Dalmaciju kako bi ispričala detalje stravičnog događaja koji se dogodio u Prometovom autobusu broj 5- linija HNK- Dračevac. Oko 20.30 sati u autobusu je kontrolor pretukao putnika koji je kasnije završio na Hitno-kirurškom prijemu KBC-a Firule. 'Ukrcala sam se u 'peticu' na Primi i sjela na sredinu autobusa. Na stanici na vrhu Pazara ušao je čovjek u srednjim pedesetim godinama čija vanjština nije odavala nikakvog izazivača nevolja. Iza njega ušla su dvojica kontrlora.'- objasnila je svjedokinja. 'Ne znam što se točno dogodilo prije ulaska u autobus, ali se po verbalnom dobacivanju između njih trjice dalo zaključiti da su se počeli svađati još na stanici. Ne mogu sa sigurnošću kazati što je točno pretučeni kazao kontrolorima, ali bilo je nešto u stilu 'vi ste sramota ovoga grada', na što je mlađi podivljao i počeo tući jadnog čovjeka. Budući da sam sjedila na sredini autobusa mogla sam vidjeti kako kontrolor udara žrtvu, mislim da ga je čak i nogama tukao. Vozač nije uopće reagirao, dok je drugi kontrolor nakon nekog vremena uspio odvojiti svog kršnog kolegu u ranim tridesetima od jadnog čovjeka koji je sav bio natopljen krvlju. Napadnuti je tada skupio stvari, ali se vidjelo da je u šoku.' Dodala je kako je pokušala pomoći žrtvi: 'Pomagala sam mu zaustaviti krvarenje koje je bilo obilno. Tada je reagirao jedan momak koji radi na Hitnoj i kazao mu da se iskrca na stanici kod Firula. Očito je bilo da je muškarac bio u šoku, jedva je uspio čuti savjet.' Svjedokinja u strci nije uspjela saznati ime pretučenog muškarca, ali mu je u ruke utrpala komadić papira sa svojim osobnim podacima u slučaju da će žrtva trebati svjedoka na sudu. 'A što ću? Kazala sam mu da me može slobodno zvati na sud kao svjedokinju. I nas ostale putnike, kao i turiste na stanici, šokirao je takav prizor.' Novosti o stanju pretučenog muškarca još se nisu saznale. Čelni čovjek splitskog Prometa Držislav Brčić je izjavio: 'Uspjeli smo doći do vozača, a prema njegovim riječima, putnik nije htio platiti kartu i prvi je započeo sukob. No, ne želimo govoriti o konkretnoj odgovornosti dok se sve ne ispita. Ne krijemo ništa, i ukoliko je naš zaposlenik kriv, snosit će sankcije.'- prenosi Slobodna Dalmacija.
Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.