ŠOK U VUKOVARU: Nakon skidanja svih ćiriličnih ploča, uhićene majke hrvatskih branitelja!

23.09.2014. 15:02:42

Građani su skinute i neoštećene ploče uz popratni dokument predali urudžbenom odjelu Grada Vukovara. U Vukovaru su skinute ili razbijene sve dvojezične ploče. Naime, nakon polaganja vijenaca s obzirom na godišnjicu osnutka 204. brigade, dodatno potresene majke hrvatskih branitelja pokušale su skinuti ćiriličnu ploču s policijske postaje Vukovar, ali ih je policija spriječila te potom uhitila. Kako doznajemo, ploču je s policijske postaje skinuo i razbio 90-postotni ratni vojni invalid Zlatko Zaoborni, koji je također uhićen. Visok emotivni naboj u Vukovaru rezultirao je spontanim skidanjem preostalih dvojezičnih ploča u gradu Nakon toga su skinute i preostale dvojezične ploče postavljene proteklih mjeseci u Vukovaru. Priveden je i hrvatski branitelj i bivši logoraš Ivica Nikolić zbog skidanja ćirilične ploče sa zgrade Ureda državne uprave. Možda najsablasnije uhićenje dogodilo se kod skidanja ploča sa zgrade Državnog inspektorata – iako su i ovdje neoštećeno skinute protuzakonite ploče, policija je uhitila, kako je već spomenuto, dvije majke ubijenih hrvatskih branitelja. S njima je uhićen i Tomo Gršić kojem je 1991. ubijena trudna majka, tada u 8. mjesecu trudnoće. Građani su skinute i neoštećene ploče uz popratni dokument predali urudžbenom odjelu Grada Vukovara. Činjenica je da policija intervenira u čuvanju nelegalno postavljenih predmeta unatoč odluci Ustavnoga suda koja je potvrdila njihovu protuzakonitost i protuustavnost. Prema novim saznanjima, policija je vratila samo jednu latiničnu ploču. U zatvoru je ostao Ivica Nikolić, dok su ostali uhićeni pušteni na slobodu.  
  • Autor: S. Vučković/T. Pšenko
  • Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.