ŠOKIRANI BRANITELJ IZ VUKOVARA

03.09.2015. 22:07:10

ŠOKIRANI BRANITELJ IZ VUKOVARA: ‘Zapalili su mi zastavu na kući, a policija mene zove na detektor laži! " Kazali su da moram na poligraf jer navodno, postoji sumnje da sam sam zapalio svoju zastavu. Kažu, tako su načuli i tako se "okolo priča"... Moram li vam objašnjavati koliko sam povrijeđen? Pored svega, sumnjati na mene, branitelja i domoljuba? To mi je potpuno srušilo svijet", kazao je Ivica Buljac. Nevjerojatna priča dolazi iz Vukovara… U moru paljenja, kidanja i šaranja po hrvatskim zastavama koje su se dogodile tijekom posljednje proslave obljetnice Oluje, priča o branitelju iz Vukovara, Ivici Buljacu, nije bila naročito medijski popraćena. Ivica Buljac je, naime, večer uoči obljetnice Oluje (04.08.) izložio hrvatsku zastavu na svoju kuću u vukovarskom naselju Lužac: – Digao sam se rano, bilo je oko 5 ujutro. Ispratio sam suprugu na posao i pred kućom uočio spaljene komade svilenog materijala. Kad sam digao pogled, nisam mogao vjerovati… Zastava je bila zapaljena i sve što sam mogao je bilo nazvati policiju koja je ubrzo i došla. Drška zastave bila je pričvršćena na plinsku instalaciju i prava je sreća da svila brzo gori jer mi se u suprotnom mogla zapaliti kuća – kazao je Ivica Buljac koji tada još nije ni slutio kakvo ga poniženje čeka. – Moram li napominjati koliko ja, kao branitelj i bivši pripadnik 4. gardijske brigade, volim našu zastavu? Samo sam želio da se pronađe onaj koji je taknuo moju svetinju, a vjerujte, znao sam da to neće biti tako lako. U mojoj ulici su od 52 kuće, samo tri hrvatske. Ja uistinu nisam mogao niti pretpostaviti tko bi bio krivac za paljenje zastave, a nisam htio ni nagađati. Sve sam, jednostavno, prepustio policiji – kazao nam je Buljac koji se nakon mjesec dana istrage i potrage za počiniteljem zašokirao dolaskom krim policije na moja vrata: – Kazali su da moram na poligraf jer navodno, postoji sumnje da sam sam zapalio svoju zastavu. Kažu, tako su načuli i tako se “okolo priča”… Moram li vam objašnjavati koliko sam povrijeđen? Pored svega, sumnjati na mene, branitelja i domoljuba? To mi je potpuno srušilo svijet. Nakon te vijesti sam se cijeli dan tresao, ali sam naravno potpisao svoj dolazak na poligraf jer… Kako bi to tek izgledalo da sam ga zbog povrijeđenosti odbio?- pita se Ivica Buljac koji je iz žrtve naglo postao osumnjičeni. Iako je tih dana oštećivanje hrvatskih zastava, njihovo uklanjanje ili pak stavljanje na pola koplja bilo učestalo, slučaj oštećenog branitelja iz Vukovara svakako je izdvojiv. Kako je Ivica Buljac iz žrtve koja je prijavila palež zastave postao mogući krivac, ni sam ne razumije…

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.