Šola: Nakon odluke o ratifikaciji konvencije ne možemo govoriti o dijalogu

07.04.2018. 12:56:16

Teolog i komunikolog Ivica Šola za HRT-ov Studio 4 izjavio je da iz velikog intervjua koji je nadbiskup Puljić dao Hrvatskom katoličkom radiju nije prenesena ključna izjava. “On (nadbiskup Puljić) pozdravlja interpretativnu izjavu ako ima pravnu važnost i težinu. Dakle, on nije nikako skrenuo s kursa, već je stavio fokus na ono čime se Plenković želio ograditi, a nema pravnu valjanost, a to je interpretativna izjava.” Ponovio je kako to nije skretanje s kursa, već čisti spin. Nije manipulirana samo izjava nadbiskupa Puljića tijekom ovoga nerazumnog inzistiranja na ratifikaciji Istanbulske konvencije. Naveo sam 14 primjera gdje papa Franjo govori protiv rodne ideologije te o njoj govori kao ideološkoj kolonizaciji. Nakon odluke o ratifikaciji konvencije ne možemo govoriti o dijalogu. Ako Crkvu nedemokratskim metodama i automatizmima stavite pred gotov čin, tu dijalog nema smisla. Imamo dobro zakonodavstvo i nije potrebno uvoditi sasvim nejasan neznanstveni pojam roda koji će biti obvezujući za naš obrazovni i pravni sustav, rekao je Šola. Uzrok tenzijama vidi u tome što se ne govori istina te kaže kako u samoj Konvenciji stoji kako interpretativna izjava nema nikakvog pravnog učinka. Na konstataciju urednika Vlahova da se uskoro otvara još jedno ideološko pitanje – pitanje Zakona o pobačaju, Šola odgovara da to nije ideološko pitanje, već pitanje života i smrti te obrane najnezaštićenijih, nerođenih te majki.    

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.