Specijalci okrenuli leđa Ostojiću tijekom njegova govora u Borovu selu

02.05.2015. 13:29:38

U Borovom su selu danas, kao i svake godine na ovaj dan, na velikoj većini kuća - spuštene rolete, u znak tihog bojkota proslave Bojkot proslave od strane većinskog stanovištva Borova sela ponovio se i ove godine, iako je prvi put u koloni sjećanja koračala i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Pored predsjednice kao najvažnije gošće, u koloni je bilo i izaslanstvo policije, na čelu sa ministrom Rankom Ostojićem. U koloni je već tradicionalno koračao, zajedno sa invalidima i svojim stranačkim kolegama, i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Prvi govornik, predstavnik specijalne policije tog vremena - tražio je da se istina o krvavim događajima i žrtvama nakon kojih je cijeloj Hrvatskoj postalo jasno da je započeo rat - stavi u udžbenike. Specijalac je istakao i da je komemoracija u Borovu selu ovaj put dobila zasluženu pozornost državnog vrha, dolaskom predsjednice.
Komemoracija u Borovu selu

Komemoracija u Borovu selu

Dok je govorio ministar Ostojić, skupina branitelja - uglavnom bivših specijalaca - odvojila se od protokola i okrenula leđa govornici, izražavajući na taj način svoj stav prema aktualnoj Vladi, prosvjedujući protiv ignoriranja zahtjeva branitelja na Savskoj 66.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.