SPLIĆANI VELIKA SRCA Spašeni majka i sin koji žive na rubu siromaštva

10.06.2013. 14:56:05

Priča o dječaku i majci koji usred Splita žive u šupi ispod stepenica, doslovno na rubu gladi, razvila se u prekrasnu priču o tome što ljudska suosjećajnost može učiniti. Upravo su Splićani pokazali kako je moguće  napraviti mnogo i to u vrlo malo vremena. Putem svog Facebook profila i stranice Grupa za pomoć ugroženim stanovnicima Splita snimatelj Zoran Erceg sa suprugom Sandrom pokrenuo je veliku akciju u kojoj sve građane koji su u mogućnosti moli da pomognu devetogodišnjem dječaku i njegovoj majci. U samo nekoliko dana građani Hrvatske još su jednom pokazali koliko su spremni pomoći ljudima u nevolji. Akcija je pokrenula ne samo Splićane, nego ljude diljem zemlje. 'Prvog su dana odmah reagirali iz kafića Albatros, odigrala se tombola, a vlasnici su na prikupljenih 3.300 kuna dodali još toliko. Tijekom vikenda naš je mali prijatelj bio gost na rugby utakmici, dobio je dres i prigodne poklone, satima se igrao, pričao i veselio s drugom djecom, jako se brzo socijalizirao. A na pitanje što mu se najviše svidjelo od svega, rekao mi je s osmjehom od uha do uha - A kad san se najeo čevapa', ispričala je za Dnevnik.hr jedna od volonterki u akciji pomoći dječaku i majci Diana Šimac Materić. Otkrila je kako će mala obitelj još do kraja tjedna, kada završava školska godina živjeti u šupi, da se školarcu ne stvara preveliki stres, a novac za privremeni podstanarski, daleko adekvatniji, smještaj već je prikupljen. 'Dobili su i frižider, posteljinu, odjeću, školsku torbu, ruksak, cipele, a danas stiže i krevet. Zoran Erceg je u kontaktu s gradonačelnikom Ivom Baldasarom, koji je upoznat s čitavom pričom i uskoro će se naći i na sastanku u Gradskom poglavarstvu. Također se traži i stručna pomoć za njih oboje, jer preživjeli su doista prave traume', rekla je Diana. Majku i 9-godišnjaka darivat će i DM iz Solina, koji će im uručiti veliki paket higijenskih potrepština. Pokretači akcije i volonteri, koji su se zdušno odazvali, napominju kako je prioritetno riješiti stambeno pitanje, a vjeruju kako će se neko trajnije rješenje pronaći i u najavljenom razgovoru sa splitskim gradonačelnikom Baldasarom. 'Iza nas je 4 dana puna dobrote, ljubavi, pažnje, topline, dobre volje, iskrenosti....i zato Vam svima HVALA...Do sad imamo odjeće za mamu i našeg malog prijatelja, krevet koji će doći idući tjedan, drugi krevet koji vjerovatno isto stiže 190x90, posteljine nešto malo...', napisao je na svom Facebook profilu Zoran Erceg. Ako želite pomoći ovoj majci i njezinom sinu možete to učiniti uplatom na žiro račun za pomoć: HR3923600003115869946 - odgovorna osoba Zoran Erceg 'Račun je otvoren na moje ime po uputama Ureda za državnu upravu, jer sam to želio napraviti na zakonom regulirani način', pojasnio je Erceg. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.