Split pogodilo nevrijeme s tučom, temperatura pala desetak stupnjeva

07.06.2013. 21:52:47

Jako grmljavinsko nevrijeme, praćeno tučom, protutnjalo je Splitom, od 16 sati i  25 minuta do 16 sati i 52 minuta. Nevrijeme se razvilo u Dalmatinskoj zagori, a olujni oblak sezao je deset kilometara u visinu. Od sunca koje je još u 16 sati "pržilo" na tridesetak stupnjeva na asfaltu, u samo par minuta, nebo se na Splitom zacrnilo, počele se munje i gromovi, te je temperatura pala na 17 do 19 stupnjeva Celzija, već oko 16 sati i 30 minuta. Uslijedio je snažan pljusak, praćen jakom tučom, koja je posebno u zapadnim dijelovima Splita, poput Spinuta, bila i poput većim komada leda. Tijekom nevremena, u Splitu su zabilježeni olujni udari vjetra od 18 m/s, a palo 15 milimetara oborina po metru četvornom u vrlo kratkom vremenu. Također, javni gradski promet je pola sata u Splitu bio otežan, te su neki Prometovi autobusi, poput devetke, čak desetak minuta stajali na mjestu, jer se zbog poplavljene prometnice u gradskoj luci nisu mogli pomaknuti s mjesta. Ipak, jako nevrijeme potrajalo je manje od trideset minuta, te će se tek sada početi utvrđivati eventualna šteta, posebice na automobilima. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.