Split: Požar u skladištu autoguma izazvala iskra s tračnica

17.08.2013. 17:58:48

Oko 15 sati buknuo je požar u splitskom skladištu auto guma. Kako doznajemo od vatrogasnog zapovjednika, sada je sve pod kontrolom. U skladištu autoguma na splitskim Brdima uz željezničku prugu između Splita i Solina oko 15 sati počeo se izdizati gusti crni dim. Vatrogasci su na terenu, a kako doznajemo od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine, požar je sada pod kontrolom. Iz splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) izvijestili su kako je odmah po dojavi na teren izašlo 10 vatrogasnih vozila i 35 gasitelja. Kako doznajemo od čitatelja, policija je na neko vrijeme zbog požara blokirala prolaz putnicima s osobnim automobilima i motociklima na raskrižju pokraj Dujmovače i u blizini obližnjeg trgovačkog centra. Zapovjednik smjene JVP-a Ante Bitunjac izjavio je kako je požar izbio nakon što je željezničkom prugom prošao teretni vlak. 'Imamo saznanja da je nakon prolaska teretnog vlaka na više mjesta na pruzi zaiskrilo nakon čega se zapalila trava uz prugu, a vatra se zatim proširila i zahvatila velike količine odloženih naslaga automobilskih guma i otpada na tom području', rekao je Bitunjac. Naglasio je kako je gašenje takvih požara otežano zbog gustog tamnog dima koji se diže u zrak, ali i istaknuo da su vatrogasci ipak uspjeli staviti vatru pod nadzor, ali je još nisu ugasili. Dodao je kako požar nije ugrozio stambene objekte. U splitskom JVP-u kažu i kako ih telefonom zove veliki broj Splićana i Solinjana te se žali da dim iz zapaljenih autoguma izaziva nelagodu, odnosno otežano disanje i suzenje očiju brojnih građana. (T.V./Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.