Propucan umirovljeni branitelj, Udruga veterana 4. gardijske brigade pozvala na borbu protiv krim-miljea!

22.03.2018. 20:30:52

Dvije osobe su propucane sinoć u Splitu, desetak minuta prije ponoći, u sukobu u kojem su sudjelovale četiri osobe. Dvije osobe su propucane u predjelu nogu i prevezene su u bolnicu. Jedna osoba je puštena, dok je druga zadržana na promatranju.
Ozlijeđeni muškarci su 57-godišnji N.V.-u, umirovljeni branitelj 4. Gardijske brigade i njegov 26-godišnji sin, a u trenutku napada s njima je u automobilu bila i njegova 30-godišnja kći. S ocem i sinom sukobili su se i teško ih ozlijedili iz vatrenog oružja Miho Frančeski i Tonći Čulić. Slobodna Dalmacija neslužbeno javlja kako je do krvavog obračuna prethodila svađa u prometu zbog oduzimanja prednosti automobilu u kojem su se nalazili Frančeski i Čulić. Frančeski je već i prije poznat na stranicama crne kronike, jer je početkom ove godine pucano na njega ispred obiteljske kuće. Poznatiji je pod nadimkom Miho Munja zbog bježanja iz druge policijske postaje. Njegov prijatelj Čulić je također poznati policiji. U sinoćnjem napadu je ispaljeno najmanje pet hitaca, a obojica će najvjerojatnije tijekom petka biti uz kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva privedeni na Županijsko državno odvjetništvo i pred suca istrage koji će odlučivati o njihovom pritvaranju. Tijekom dana je stiglo i priopćenje Udruge veterana 4. Gardijske brigade u kojem su branili svog člana: "Dana 21. ožujka oko 23 sata i 50 minuta napadnut je, teško ozlijeđen i ranjen iz vatrenog oružja naš suborac, veteran 4. gardijske brigade, dragovoljac Domovinskog rata i 80% HRVI (ranjen 1992 godine, koji je na Južnom bojištu ostao bez noge i vratio se na bojište prije kraja liječenja) i njegov 26-ogodišnji sin. Kao njegovi suborci ovim putem izražavamo žaljenje zbog nemilog i teško shvatljivog događaja u vidu napada ispred vlastitog doma, na njega i njegovu obitelj, od strane delinkvenata dobro poznatih organima reda i čestih aktera stranica 'crne kronike'. Kao što smo u Domovinskom ratu stali jedan uz drugoga i od agresora obranili kako naše tako i sve hrvatske obitelji, ako treba i ako drugačije ne može, stat ćemo opet i obraniti ih od sve učestalije agresije od strane krim miljea. Zato pozivamo sve nadležne institucije da se obračunaju s nasiljem koje nas okružuje, a s kojim se sve češće susrećemo. Želimo slobodno hodati ulicama naših gradova, bez straha da će itko stradati. Svi zajedno smo to dužni onima koji danas nisu s nama, a koji su svoje živote ugradili u temelje Domovine, našoj poginuloj braći i sestrama' stoji u priopćenju Udruga veterana 4. gardijske brigade.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.