Splitski branitelji i studenti: Prikupili smo 350 tona pomoći

29.05.2014. 13:16:57

Na temu prikupljene humanitarne pomoći za slavonska sela poharana katastrofalnim poplavama zajedničku konferenciju za medije održali su predstavnici splitskih braniteljskih i studentskih udruga, predstavnici Splitsko-dalmatinske Županije, Grada Splita i predstavnici splitskog Sveučilišta. - Prikupili smo 350 tona pomoći zahvaljujući odazivu ljudi dobre volje iz južne Hrvatske, od Zadra do Metkovića. Nadam se da smo uspjeli pomoći našim Slavoncima - kazao je Božo Zadro, predsjednik Udruge veterana 4. gardijske koja je povela Dalmaciju u akciju prikupljanja pomoći. Ivo Baldasar, splitski gradonačelnik kazao je kako se samo zajedništvom mogu nadvladati prirodne katastrofe. - Zajedništvom možemo nadići sve političke podjele i izaći iz gospodarske krize. Split je ovom akcijom ponovo pokazao da predvodi kada je najpotrebnije. Što se tiče poplavljenih područja sada slijedi druga faza pomoći koju ćemo provoditi uz koordinaciju sa nadležnim ministarstvima i Vladom, a riječ je o prikupljanju građevinskog materijala - kazao je gradonačelnik Baldasar. Dožupan Luka Brčić obećao je pomoć Splitsko-dalmatinske županije u ciljanoj obnovi javnih objekata i zgrada u poplavljenim područjima. Predstavnici studentskih druga istaknuli su podatak kako je čak 10 tisuća splitskih studenata sudjelovalo u prikupljanju pomoći. Branka Ramljak, prorektorica splitskog Sveučilišta nadahnuto je kazala kako su „studenti prava snaga društva koja se pokaže kada se tim mladim ljudima za to da prilika“. - Mnogi od nas su se proteklih godina pitali pa gdje su ti studenti u našem društvu. Ono što se sada dogodilo pokazalo je da studenti mogu i znaju pokazati što mogu kad im se pruži prilika i zato imaju moj naklon do poda - poručila je prorektorica Ramljak. D. Krnić Foto: Joško Ponoš / CROPIX Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.