Splitski HDZ prozvao Jovanovića: Ispunite prošlogodišnje obećanje i podnesite ostavku!

28.05.2013. 16:21:03

  GRADSKI odbor splitskog HDZ-a pozvao je ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića da ispuni obećanje od prošle godine i podnese ostavku, nastavno na jučerašnje pogreške koordinatora za provođenje ispita državne mature te odgađanje pisanja ispita za dva dana. Navode njegove pošlogodišnje izjave u kojima je rekao da "Državna matura s greškom nije prihvatljiva dok sam ja ministar. Za greške će netko morati odgovarati, čak i kada isprave svoju grešku". "Grešaka u državnoj maturi ne smije biti. Netko će morati snositi odgovornost, Mogući su i otkazi. Neće biti dozvoljena matura s greškom dok sam ja ministar". U HDZ-u tvrde da je Jovanović, prošle godine, nakon pritužbi pojedinih učenika zbog navodno teških pitanja gotovo uništio jedan on najboljih projekata u obrazovanja - državnu maturu. Osnovao je povjerenstvo koje je utvrdilo 'navodna teška pitanja' a na koja je, kasnije se pokazalo, preko 85% učenika odgovorilo točno čime se pokazalo da je sasvim neki drugi razlog dizanja buke oko državne mature a nikako učenici. Kažu da je Jovanovućeva namjera bila smijeniti ravnatelja Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Gorana Sirovatku kako bi na "njegovo mjesto instalirao još jednog partijskog poslušnika". "Sada se jasno pokazuje da je smjena ravnatelja centra prije provođenja državne mature sasvim sigurno rezultirala pogreškama prilikom provođenja državne mature, koje mogu imati ozbiljne posljedice za čitavu generaciju učenika.Trenutačno smo se našli u situaciji u kojoj nema realne osobe koja bi bila odgovorna za situaciju nastalu oko prijevremenog otvaranja koverti za "ispit" iz Hrvatskog", poručuju iz HDZ-a i pozivaju ministra da zbog greške u provođenju ovogodišnje mature hitno podnese ostavku. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.