Splitski HDZ: Tražit ćemo ponovno prebrojavanje listića

03.06.2013. 09:57:38

Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić najavio je kako će ta stranka i njezini koalicijski partneri zatražiti ponovno prebrojavanje glasova da bi se utvrdilo je li sve bilo regularno pošto je, po njegovim riječima, bilo 1800 nevažećih glasova (listića) a kandidat SDP-ove koalicije Ivo Baldasar osvojio je 615 glasova više od kandidata HDZ-ove koalicije gradonačelnika Vjekoslava Ivaniševića. "Zatražit ćemo od Gradskog izbornog povjerenstva da se cijeli birački materijal zapečati i da se, bez prejudiciranja bilo čega, izvrši ponovno prebrojavanje listića da vidimo je li sve bilo regularno, legalno," izjavio je Škorić novinarima. Istaknuo je, kako je razlika između kandidata HDZ-ove koalicije za splitskog gradonačelnika Vjekoslava Ivaniševića i kandidata SDP-ove koalicije Ive Baldasara manja od jedan posto, odnosno 0,90 posto u korist Baldasara. "Razlika u korist Baldasara je 615 glasova više u odnosu na Ivaniševića, ali 1800 glasova (listića) odnosno tri puta više bilo je nevažećih", kazao je Škorić. Po Škorićevim riječima HDZ je na ovim lokalnim izborima u Splitu ostvario najbolje rezultate nakon 1990. (Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.