Spomenica u smeću: 'Bojimo se da će jednog dana i Mesića netko baciti u kantu za smeće!'

21.09.2014. 19:45:32

''Možete li uopće zamisliti da američki ili neki drugi predsjednik države blati nekog tko je prije njega bio na čelu države, kao što Mesić tijekom dva mandata, ali i kasnije bljuje po dr. Franji Tuđmanu? Ne, to Mesić ne bi mogao činiti da ga ne podržavaju isti ili slični kao što je i on'', navodi se u priopćenju. Prije 15-ak dana na Britanskom trgu na prodaju je ponuđena Spomenica Domovinskog rata koja je pripadala bivšem hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću. Čovjek koji je prodavao spomenicu do nje je došao kopajući kantu za smeće ispred haustora zgrade u kojoj živi bivši predsjednik. Ovo je zgrozilo Udrugu hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), čije vam priopćenje donosimo u cijelosti. Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić bacio je u smeće Spomenicu hrvatskog Domovinskoga rata, koju mu je dodijelio dr. Franjo Tuđman, a nije bacio nezasluženi čin generala Hrvatske vojske, koji mu je također uz niz drugih visokih odličja dodijelio prvi hrvatski predsjednik i "Otac Domovine". Na taj način još je jednom uvrijedio sve žrtve koje su pale u obrani hrvatske Domovine. Ovaj čovjek stigao je do dna, ali očito može još i niže. Tijekom svog mandata, kao predsjednik države, čim je došao na tako visoku funkciju svima i svakome uručio je oko 2.700 odličja (sic!), a sada kad je "nitko i ništa" neki od tih visoko odlikovanih očito mu vraćaju njegovu "dobrotu", pa ga uz ostalo i dalje drže u "visokoj" politici. No, i to ne bi bilo najgore da si ovaj i takav čovjek sam plaća troškove, a ne da živi poput parazita na račun hrvatskih građana, a poglavito hrvatskih branitelja i stradalnika hrvatskog Domovinskoga rat. Možete li uopće zamisliti da američki ili neki drugi predsjednik države blati nekog tko je prije njega bio na čelu države, kao što Mesić tijekom dva mandata, ali i kasnije bljuje po dr. Franji Tuđmanu? Ne, to Mesić ne bi mogao činiti da ga ne podržavaju isti ili slični kao što je i on. U Hrvatskoj očito ne će biti dobro sve dok se ne dogodi kao nedavno u Ukrajini. Tamo su Vitalija Žuravskog, zastupnika u tamošnjem parlamentu, bivšeg gradonačelnika Kijeva i savjetnika bivšeg predsjednika Viktora Janukovića, istinski ponizili. Naime, nezadovoljni njegovom politikom skupina građana presrela ga je na ulici i doslovce bacila u kontejner za smeće. Nakon toga su okupljeni bacali na njega u kontejner sve što im se našlo pri ruci, od vode do automobilskih guma. Na taj način pokazali su što misle o njegovu radu – javili su mediji. Bojimo se i naprosto smo zabrinuti da bi se nešto slično jednoga dana moglo dogoditi i bivšem predsjednik "svih Hrvata", navodnom izdajici hrvatskog naroda – Stjepanu Mesiću, tim više što na tisuće negativnih članaka o njegovoj politici on dočekuje kao svoju "pobjedu". Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)  
  • Autor: A. Pranjić
  • Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.