Sprovod Zvonka Bušića danas u 'pet do 12'

04.09.2013. 09:32:59

Sprovod Zvonka Bušića, koji si je oduzeo život u nedjelju hicem iz pištolja u svojoj kući u Rovanjskoj pokraj Zadra, održat će se danas na zagrebačkom Mirogoju u 11.55 sati.

Zvonko Bušić će biti sahranjen uz svog rođaka Brunu Bušića i bivšeg ministra obrane Hrvatske Gojka Šuška u Aleji branitelja. U organizaciju osiguravanja mjesta pogreba uključile su se braniteljske udruge i Skupština grada Zagreba. Kako je najavljeno, bit će održana i misa koju će predvoditi fra Ante Marić, nekadašnji župnik župe Sovići Gorica, gdje je rođen Zvonko Bušić. Osim u Zadru, i u drugim se hrvatskim gradovima organizira putovanje u Zagreb na posljednji ispraćaj Zvonka Bušića.

Oproštajna poruka

Bušić je, podsjetimo, osuđen na 32-godišnju zatvorsku kaznu zbog otmice američkog zrakoplova u rujnu 1976. godine. U Hrvatsku se vratio 2008. godine sa željom da ujedini desnicu i politički se angažirao u HSP-u Ante Starčević, no bez ikakvih političkih rezultata. Nakon samoubojstva, iza sebe ostavio dvije oproštajne poruke u kojima je svoj čin kratko objasnio političkom situacijom u Hrvatskoj, navodeći kako "više ne može živjeti u Platonovoj špilji". Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.