Sramotno, MORH štedi i ne isplaćuje novac udovici poginulog pilota!

10.09.2013. 10:40:14

Djeca stradalog pilota, Danijel, Mario i Ivan, svi odreda uspješni studenti i učenici ne mogu primati stipendiju jer imaju pravo na privremenu pomoć MORH-a, no ministarstvo im tu naknadu ne isplaćuje.

Ivan Bosnar bio je hrvatski branitelj i višestruko odlikovani ratni heroj. Poginuo je prije 17 godina u padu MIG-a 21 pri slijetanju tijekom vojne vježbe u Velikoj Gorici. Naglo je izgubio visinu, dodao gas kako bi se uzdigao, no nije uspio. Očevici su posvjedočili kako se borio da MIG ne padne na kuće, što je na kraju i uspio. Avion se srušio samo pedesetak metara od prvih građevina.

Bosnar je poginuo i iza sebe je ostavio ženu Snežanu i troje male djece. - To je bio čovjek koji može poslužiti kao ideal zbog svojih vrlina. Ne kažem to zato što mi je muž, već zato što ga je krasila beskrajna dobrota prema čovjeku - kazala je Snežana Bosnar (47), udovica poginulog pilota Ivana.

Iako im je otac heroj, njegova djeca Danijel (20), Mario (19) i Ivan (17), svi odreda uspješni studenti i učenici, nemaju prava koja su im zajamčena zakonom. Ne mogu primati stipendiju jer imaju pravo na privremenu pomoć MORH-a, no ministarstvo im tu naknadu ne isplaćuje.- Bilo me je i sram pitati na što sve imam pravo, ne želim milostinju, ali želim sve najbolje za svoje sinove – kazala je Snežana.

Pravo na povremenu naknadu sinovi poginulog pilota stekli su još 2004. godine, no u MORH-u, kaže Snježana, uporno nalaze nove razloge zašto im tu naknadu ne mogu isplatiti. Čak su i nadležni sudovi odlučivali u korist Bosnarovih. - Nismo mogli vjerovati da su, nakon što ih je Upravni sud upozorio da su pogriješili, samo promijenili pravnu osnovu i nastavili po svom kao da zakon za njih ne vrijedi - razočarano će Snežana.

Iz MORH-a je priopćeno kako će njihove službe utvrditi ostvaruju li navedeno pravo ili ne.

Nevjerojatno kako se 'špara' na stvarima na kojima se nikako ne bi smjelo. Kamo je nestala ljudskost?

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.