Srbi ljuti zbog ‘Generala’, ministar bijesan: “Gotovina opet uništava srpske tenkove!”

02.03.2017. 12:16:57

Srbi pišu da Hrvatska snima film o Gotovini, kojega slavi kao heroja, a koji se proslavio ‘ubojstvima, protjerivanjem više od 200.000 krajinskih Srba i agresijom na zapadnokrajiške općine u BiH’. Ministrica obrane BiH Marina Pendeš i načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga (OS) BiH Anto Jeleč, odobrili su korištenje opreme i tehnike OS BiH  za snimanje filma o Anti Gotovini.
Odluka hrvatskih kadrova iz vrha Ministarstva obrane i OS BiH da tenkove, topove, kamione i drugu vojnu opremu OS dodjele na korištenje filmašima iz Hrvatske, izazvala je ogorčenje srpskog predstavnika u zajedničkim institucijama BiH, kao i predstavnika udruženja srpske žrtava i Boračke organizacije RS.
Zamjenik ministra obrane BiH Boris Jerinić kaže da je u to Ministarstvo nedavno stigla molba filmske ekipe iz Hrvatske da im se omogući korištenje opreme i vojne tehnike OS BiH za potrebe snimanja filma “General”. ‘Bio sam protiv toga da se dozvoli pozajmljivanje tenkova, topova i kamiona Oružanih snaga BiH za snimanje filma o Anti Gotovini. Ljudi iz Hrvatske, koji rade na snimanju tog filma, tražili su da im posudimo vojnu opremu i tehniku s oznakama HVO. Takvu molbu, bez mog odobrenja, jedino su im mogli uslišiti ministrica obrane Marina Pendeš i načelnik Zajedničkog stožera OS BiH Anto Jeleč – kaže Jerinić. Srbi pišu da Hrvatska snima film o Gotovini, kojega slavi kao heroja, a koji se proslavio ‘ubojstvima, protjerivanjem više od 200.000 krajinskih Srba i agresijom na zapadnokrajiške općine u BiH’. No, filmsku ekipu to nimalo ne uznemirava. “U Livnu smo počeli sa snimanjima u subotu i noćas snimamo gdje su uključeni tenkovi, topovi, kamioni. Snimanje počinje u Čelebićima. Riječ je o akciji koju je general Gotovina predvodio 1992.  Jedna tenkovska jedinica JNA se ulogorila, a general Gotovina predvodi diverzantski napad. Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH izašli su nam u susret ustupajući tenkove, topove i kamione za potrebe snimanja”, kazao je za Maxportal glumac Slaven Knezović, inače jedan od koproducenata filma. Knezović, (na naslovnoj fotografi s Goranom Višnjićem i Kristijanom Milićem) je poznat kao najzabavnija osoba među glumcima, kaže da su oklopnjake dobili tek kad su ‘zaprijetili’ da će, ako im ne daju tehniku pozvati generala Krstičevića da s tenkovima dođe u BiH, a o on u tome ima iskustva.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.