SRBIJA BIJESNA ZBOG SPOMENIKA BAREŠIĆU

01.08.2016. 14:06:23

Podizanje spomenika Miru Barešiću, koji je ubio moga supruga, jako me rastužilo, ali me nije iznenadilo, jer je sve slijed posljednjih događaja – izjavila je Brana Rolović, supruga ubijenog jugoslavenskog ambasadora u Švedskoj Vladimira Rolovića. Na podizanje spomenka reagirala su i trojica srbijanskih ministara, piše Slobodna Dalmacija. Ivica Dačić, ministar vanjskih poslova ocijenio je da je podizanje spomenika Barešiću, kao i rehabilitacija Stepinca, događaji u Srbu, skrnavljenje partizanskih spomenika i još neki događaji, rehabilitacija fašističke NDH. Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je u povodu podizanja spomenika Miru Barešiću da taj čin podsjeća na povampirenje fašizma u Hrvatskoj. A ministar rada Aleksandar Vulin kaže da podizanje spomenika “ozloglašenom i osuđenom teroristu i ubojici” govori da je Hrvatska “potonula u ludilo iz kojeg se nije u stanju otrgnuti”, piše Slobodna Dalmacija.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.