Srbija po uzoru na Hrvatsku organizira vojne vježbe, znate kako ju zovu ?

02.11.2018. 10:53:38

Nakon što su Oružane snage Republike Hrvatske prije dva tjedna održale vojnu vježbu ‘Velebit 18 – združena snaga’ u kojoj je na jedanaest lokacija diljem zemlje sudjelovalo 5500 pripadnika Hrvatske vojske i pričuvnog sastava, sličnu vojnu vježbu odradit će i vojska Srbije U razgovoru za Politiku ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin najavio je da će se održti vojna vježba pod nazivom ‘Vek pobednika’. Planirano je da se održi na Dan primirja, stotu obljetnicu završetka Prvog svjetskog rata, ali Vulin je rekao kako za njih to nije bio dan primirja već dan pobjede pa da se vježba tako i zove. Najavio je kako će na pet lokacija diljem Srbije više od šest tisuća vojnika sa 600 borbenih sustava i 24 borbena zrakoplova istodobno izvoditi složene prikaze obučenosti, prenosi tportal ‘Sudjelovat će svi rodovi naše vojske. Forsirat će se rijeke i prebacivati borbena tehnika, zrakoplovstvo će bombardirati ciljeve, protuzračna sredstva pokazat će kako bi branila naše nebo, artiljerija će prikazati domet i moć, oklopne jedinice u velikom će broju gađati u pokretu, naše će pješaštvo pokazati brzinu i obučenost, padobranskim desantom pokazat ćemo kako bi se reagiralo na terorističku prijetnju i kakvim sredstvima raspolažemo za borbu u otežanim uvjetima’, rekao je Vulin. Dodao je i da će vojska pokazati kako bi djelovala u slučaju istovremenog napada iz više pravaca i kako bi odgovorila na različite vidove ugrožavanja sigurnosti.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.