Srbijanski odvjetnik Olenik podnosi kaznenu prijavu protiv Vulina zbog vrijeđanja Hrvatske

19.07.2022. 11:49:00

Odvjetnik za ljudska prava Aleksandar Olenik najavio je danas da će podnijeti kaznenu prijavu protiv srbijanskog ministra policije Aleksandra Vulina.

Kako je Olenik najavio, prijavu će podnijeti za kazneno djelo povrede ugleda strane države, odnosno uvreda izrečenih na račun Hrvatske. 

Olenik je agenciji Beta rekao da će prijavu podnijeti Republičkom javnom tužilaštvu, koje dalje odlučuje o pokretanju kaznenog postupka.

Neposredan povod, kako je objasnio, je Vulinovo današnje priopćenje za javnost u kojem je Vladu Hrvatske nazvao “ustaškom vladom Andreja Plenkovića”.

Vulin je najavio da od danas svi dužnosnici hrvatske države, svi nositelji službenih ili diplomatskih putovnica moraju posebno najaviti i obrazložiti svoj posjet ili prolazak kroz Srbiju i bit će stavlјeni na poseban režim kontrole.

“Tako će biti dok sam ja ministar policije, ili dok se Hrvatska ne počne ponašati kao da nije NDH”, naveo je Vulin, prenosi 021.

Izvor: Hrvatska danas

Izvorni autor: Hrvatska danas/Foto: snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.