SRETAN ROĐENDAN, VOJNIČINO! ‘Danas bi trebali slaviti, a ja samo pokušavam doprijeti do njega!’

04.07.2015. 18:52:42

JASTREB SLAVI 64. ROĐENDAN
"Samo da ga dignem na noge, da napravi koji korak sam. I samo da doprem do njega... To bih mu poželjela za ovaj rođendan. Da se otvori...", poželjela je Jastrebova snažna supruga Tereza. Mile Dedaković Jastreb (4. srpnja 1951) , vukovarski zapovijednik koji je još za života postao legenda, danas slavi svoj 64. rođendan…. Jastreb, kao školovani kadar, bio je nešto najbolje što se dogodilo ratnom Vukovaru. Postavljen je za zapovjednika obrane Vukovara i to zahvaljujući činjenici da je bio jedan od rijetkih dostupnih časnika koji je svoje “umijeće ratovanja” prezentirao na impresivan način. Tužna je činjenica da je Jastrebu “zahvaljeno” bezočnim optužbama, zatvaranjem i batinjanjem po Manolićevom scenariju, što mu hrvatski narod neće nikada oprostiti. Ipak, na našem je slavljeniku sve to ostavilo traga… Jastreb je bolestan, teško, gotovo nikako pokretan i mislima potpuno odsutan. Čak i u takvom stanju, Jastreb je izvukao posljednji atom snage i nedavno posjetio Savsku 66 kako bi odaslao braniteljima, vladajućima, kao i cjelokupnom hrvatskom narodu sljedeću poruku: “Moja stranka je moja Domovina. Političari se nikada, ali nikada nisu složili, a znali su da je u pitanju opća dobrobit. Zar su toliko različiti u stavovima? Ne, bitno je da jedni druge svrgnu, zasjednu na tron i pokupe novac. Da, novac je razlog zbog čega je svima nama danas ovako”, kazao je ovaj ratni velikan i mnogima dao misliti. Mile Dedaković današnji rođendan obilježit će u svom domu, vezan za kolica, u velikim bolovima. Njegov vjerni i najveći oslonac je njegova neumorna supruga Tereza: – Nepokretan je i u zavojima. Moja najveća bol je što ne mogu doprijeti do njega. Zatvorio se u svoj svijet u kojem se nadam da je sve lijepo. Jer u ovom stvarnom, realnom, to nije tako. Ipak, na današnji dan ne želimo tugovati… Želimo misliti pozitivno… Želimo biti sretni – kazala je Jastrebova snažna supruga koja je baš sve podredila njemu. Iako Tereza “nije htjela kvariti Jastrebovu rođendansku čestitku”, iz drugih izvora doznajemo kako je život jednog od najvećih heroja Domovinskog rata na rubu dostojanstva. Nedopustivo je da bilo tko, a naročito Jastreb, u bolnici u kojoj je završio zbog gnojne rane na nozi bude zanemaren, odbačen, bačen na psihijatriju gdje se predlaže da ga se “otpremi u Novi Marof”, leži na prljavim, krvavim plahtama koje se ne mijenjaju jer “medicinskih sestara i kadra općenito ni za lijeka”. Nedopustivo je da se ovom velikanu kolica nabavljaju “preko društvenih mreža”, jer na ona koja bi trebao dobiti preko zdravstvenog čeka, kao i informiranje o “pjeni za suho pranje” preko Facebooka jer naše medicinsko osoblje za to “nikad nije čulo”… Da… Naš slavljenik u potpunosti ovisi o svojoj supruzi i dobrim ljudima. Jastrebova supruga Tereza se, međutim, ne žali i kaže: – Samo da ga dignem na noge, da napravi koji korak sam. I samo da doprem do njega… To bih mu poželjela za ovaj rođendan. Da se otvori…

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.