Srpski pokret Dveri: Osudite HPC, ne postoje Hrvati pravoslavne vjere

08.01.2017. 13:28:05

Ovo je pokušaj zatiranja srpskog naroda i srpskog nacionalnog imena Ovaj pokret zahtijeva da državni organi Srbije osude javni obred na Cvjetnom trgu u Zagrebu pored Srpske pravoslavne crkve. Hrvatska pravoslavna crkva i udruga "Projekt Velebit" organizirali su u petak na zagrebačkom Cvjetnome trgu javni obred "posvećivanja vode povodom blagdana Bogojavljanja“, odnosno na blagdan Sveta tri kralja, a što je bio i prvi javni obred te crkve, koja u Hrvatskoj nije registrirana kao vjerska zajednica, u Zagrebu nakon 72 godine. "Cilj ideje o Srbima kao Hrvatima pravoslavne vjere bio je, od druge polovice 19. stoljeća, preko NDH, do danas, kada je prvi put nakon 72 godine održan obred ove nepriznate crkve na javnom mjestu, zatiranje srpskog naroda i srpskog nacionalnog imena", piše u priopćenju pokreta Dveri.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.