Srpski tabloid popis pjesama Vatrenih proglasio ‘skandaloznim’: Najveća smetnja ‘ozloglašeni pjevač’

17.06.2021. 09:23:00

“Skandal! Hrvati traže Thompsona! Kokasti dostavili popis pjesama za Euro, među njima i ozloglašeni pjevač”, nedavno je pisao Kurir u tekstu kojim se osvrće na glazbenu listu koju su za potrebe UEFA-a sastavili hrvatski reprezentativci Domagoj Vida i Šime Vrsaljko.

Marka Perkovića Thompsona opisuju kao “pronacionalističkog pjevača koji se ističe antisrpskim stavovima”, naglašava kako posebno to čini u pjesmi “Bojna Čavoglave” za koju tvrdi kako “veliča protjerivanje Srba iz Hrvatske”. 

“On redovito ima nastupe na proslavama vojne akcije ‘Oluja’. Uz ovu pjesmu ‘Vatreni’ su se već veselili, i to na prvenstvu u Rusiji. Thompson je pjevao nogometašima Hrvatske i na dočeku nakon Svjetskog prvenstva, kada su bili viceprvaci”, dodaje Kurir.

Inače, uz službenu pjesmu EP-a “We are the people”, na popisu se nalazi za svakoga ponešto: “Igraj moja Hrvatska” (Zaprešić Boys), “Moja domovina” (Hrvatski Band aid), “Srce vatreno” (Nered), “Lijepa li si” (Marko Perković Thompson), “Afrika” (Dino Dvornik), “Jače, manijače” (Dino Dvornik), “Nije u šoldima sve” (Mladen Grdović), “Lijepa naša domovino”, “Svijet voli pobjednike” (Colonia), “Livin La Vida Loca” (Ricky Martin), “Rock Me” (Riva), “Inati se Slavonijo” (Krunoslav Slabinac-Kićo).

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Miroslav Herceg/Foto: Snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.