Stigli minusi: -6 °C u Zagrebu, Pazinu, Sl. Brodu, Varaždinu...

30.11.2016. 10:16:16

Najniža temperatura izmjerena je u Nacionalnom parku Risnjak gdje je bilo -10.4 °C. U Splitu, kod zračne luke, bila su 3 stupnja, dok su Šibenik i Zadar 'grijala' 2,5°C
U Hrvatsku je stiglo najavljeno zahlađenje, te se gotovo cijela zemlja 'probudila' s temperaturama ispod ništice. Tako je u 7 sati ujutro u Zagrebu, Varaždinu, Čakovcu, Slavonskom Brodu, Belom Manastiru i Pazinu izmjereno -6 stupnjeva Celzijusa. Najniža temperatura izmjerena je u Nacionalnom parku Risnjak gdje je bilo -10.4 °C. U Otočcu je bilo -8.8°C, u Delnicama -8,6°C, u Gospiću -8,5°C, a u Plitvičkim jezerima -7,7°C. S druge strane, 'najtoplije' je u 7 sati ujutro bilo na Palagruži, gdje je izmjereno 7,4°C. U Makarskoj je izmjereno 6,9 stupnjeva, Dubrovniku 4,9, dok su u Splitu, kod zračne luke, bila 3 stupnja. U Šibeniku i Zadru izmjerene su slične temperature, 2,5°C.
Foto: Screenshot/Meteo.hr
Za srijedu se predviđa sunčano i uglavnom vedro te razmjerno hladno. Poslijepodne i osobito prema večeri očekuje se porast naoblake sa sjevera. Vjetar na kopnu većinom slab, a na Jadranu će jaka bura postupno slabjeti i okrenuti na sjeverac i sjeverozapadnjak, piše DHMZ.  Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 2 do 6, na Jadranu od 7 do 12 °C. Slično vrijeme očekuje se i u četvrtak. U unutrašnjosti će mjestimice biti umjerena naoblaku, češće u prvom dijelu dana. Vjetar većinom slab, na Jadranu i u Slavoniji slab do umjeren sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura od -4 do 0, na Jadranu od 1 do 6, a najviša dnevna od 3 do 8 na kopnu te između 9 i 14 °C na obali i otocima.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.