Stiglo snažno nevrijeme, oblaci s tučom upravo iznad Zagorja

25.06.2017. 15:55:26

Snažna tuča veličine lješnjaka padala je po Humu na Sutli. Nevrijeme se širi po Zagorju, a tijekom dana bi trebalo doći i do središnje i istočne Hrvatske Grmljavina, kiša i tuča haraju nebom iznad Zagorja. Kako nam javljaju čitatelji iz Huma na Sutli, dvorišta su im nakratko postala posve bijela od leda koji je padao. Bio je nešto manji od lješnjaka. Grmljavinski oblaci se trenutno nalaze na nebu između Krapine i Lepoglave, javlja portal Lightning maps. Pogledajte video [video width="480" height="848" mp4="http://portal.braniteljski-forum.com/wp-content/uploads/Stiglo-snano-nevrijeme-oblaci-s-tuom-upravo-iznad-Zagorja-24sata.mp4"][/video]  

Foto: Lightning maps

Da nas danas očekuju vrlo visoke temperature i grmljavinskom nevrijeme, koje su dio toplinskog vala objavio je i portal Meteoalarm. Središnji dio, sjever i istok Hrvatske obojeni su u narančastu boju koja označava opasnost od snažnog nevremena. Prema zadnjim procjenama, mogućnost za to, za neke dijelove zemlje, iznosi od 40 do 80 posto.S tim procjenama slažu se i meteorolozi s eksperimentalnog portala Estofex koji najavljuje moguće oluje u Europi. U zaokruženom području nalazi se i Hrvatska te su najavili da postoji opasnost od pada jake tuče, snažnog vjetra, pljuska i grmljavine.
 Foto: estofex.org

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.