Što želi Glavaš - obučene specijalce ili sportske rekreativce?

02.01.2016. 14:25:15

Branimir Glavaš izazvao je lavinu reakcija osnivanjem Slavonske Sokolske Garde zbog njezinih crnih uniformi pa su ih odmah prozvali 'crnokošuljašima'. Za Branimira Glavaša nije riječ o nikakvoj vojnoj postrojbi već sportsko-rekreacijskoj sekciji, a pismeno se obratio i Ministarstvu uprave da se izmjenama Statuta HDSSB-a ustroji SSG. Da mu je to odobreno i da ništa nije sporno, pohvalio se na Facebooku . 'Ministarstvo uprave je 1. prosinca 2015. godine dalo pismenu suglasnost na Izmjene i dopune Statuta HDSSB-a usvojene 8.listopada 2015. godine na Izvještajnom Saboru HDSSB-a, kojim je ustrojena Slavonska Sokolska Garda (SSG). Ovim činom Ministarstvo uprave RH je potvrdilo kako je ustroj Slavonske Sokolske Garde u skladu sa Zakonom o političkim strankama, kao i drugim pozitivnim zakonima RH i Ustavom RH, te da u samom činu osnivanja i djelovanja SSG-a kao sportsko-rekreacijske-untarstranačke redarstvene sekcije u okviru HDSSB-a, nema ništa inkriminuirajuće, kompromitirajuće i nezakonito', napisao je Glavaš. No, onda je uz sve to objavio i video na kojem se vidi obuka specijalaca koji vježbaju kao profesionalni vojnici a ne kao sportski rekreativci. [fbvideo link="https://www.facebook.com/SlavonskaSokolskaGarda/videos/1200629796632024/?theater" width="500" height="400" onlyvideo="1"]  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.